F3: Mini aratott győzelmet a hungaroringi sprintfutamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.22. 10:55
null
Gabriele Mini lett az idei versenyhétvége első győztese a Hungaroringen (Fotó: DPPI)
Győzelemre váltotta pole pozícióját Gabriele Mini a Formula–3 magyarországi versenyhétvégéjének sprintfutamán. Az olasz versenyző mögött Gabriel Bortoleto és Nyikita Bedrin ért célba a Hungaroringen.

 

A felszáradó pályán rendezett péntek délutáni időmérőn Zak O'Sullivan szerezte meg a pole pozíciót a vasárnapi főfutamra, egy nappal korábban azonban a részben fordított rajtrácsos sprintfutamon csapott össze a mezőny. Ennek a viadalnak Gabriele Mini vághatott neki az első rajtkockából. Mellőle Nyikita Bedrin, a második rajtsorból Christian Mansell és Gabriel Bortoleto várhatta a piros lámpák kialvását a Hungaroringen.

A rajtnál Bedrin jobban rugaszkodott el, aminek következtében átvette a vezetést Minitől. A 30 fős mezőny egyébként viszonylag simán eljött a startnál, egy-két kisebb ütközést azonban nem tudtak elkerülni a versenyzők. Az első kör végén Ido Cohen, Hugh Barter, Tommy Smith és Sebastián Montoya volt kénytelen a bokszutcába hajtani – közülük Cohen végül fel is adta a viadalt.


Bedrin nem tudta túlzottan lerázni magáról Minit az első körökben, az élen autózó kettős mögött azonban Bortoletónak már közel öt másodperc volt a hátránya a hatodik körben. Nem sokkal később Mini támadópozícióba került, majd a nyolcadik kör elején vissza is vette az első helyet Bedrintől.

Az olasz (színekben versenyző orosz)egy ideig közel maradt Minihez, ám a futam második felében kissé leszakadt az élen haladó honfitársáról. Bár a futam nagy részében úgy tűnt, hogy talán megúszhatjuk félbeszakítás vagy korlátozás nélkül, a 13. körben végül „be kellett vetni” a virtuális biztonsági autót. A VSC-fázist Montoya idézte elő, akinek autója technikai meghibásodás következtében a pálya szélén ragadt.

Egy körrel később végül beküldték a valódi safety cart is, ami három kör után állt ki a mezőny elől. Az újraindításkor Mini maradt az élen, ám kicsivel hátrébb Juan Manuel Martí és Nikola Colov csatája, majd megforgása okozott némi izgalmat, ami miatt rövid időre ismét VSC-korlátozás lépett érvénybe.


Minire azonban ez nem volt különösebb hatással – az olasz pilóta győzelmével ért véget az F3-as sprintfutam a Hungaroringen. Bortoleto az utolsó kanyarokban megelőzte Bedrint, akinek végül meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával.

Folytatás vasárnap 8.25-kor a főfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik