Csupasport: Ironman-nevezés ajándékba a 40. születésnapra

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 19:13
null
(Fotó: Csupasport)
Címkék
Morvai Zoltán triatlonista a sportmúltjáról, a családjáról és a németországi Challenge Roth sajátosságáról mesélt a Csupasportnak.
„Sejthető volt, hogy egyszer eljön a kerek születésnap – kezdte Morvai Zoltán. – Tavaly már beszélgettünk róla a feleségemmel, hogy jó lenne valamit kitalálni erre az alkalomra, akár egy sporteseményen részt venni. De ekkor még távolinak tűnt, nem is voltam olyan formában, ezért nem gondolkodtam rajta. Karácsonykor azonban legnagyobb meglepetésemre a feleségem és a barátaim elém álltak, hogy összedobták a nevezési díjam a rothi versenyre. December huszonhetedikén kaptam meg a nevezést, és nagyjából január másodikán kezdtem a felkészülést.”

Mivel július elsején van Zoltán születésnapja, ajándékozói az időponthoz közeli rendezvényt kerestek neki. Nagyatádon már kétszer is indult Ironmanen, ezért a külföldi versenyeket célozták meg. Az autós megközelítés is lényeges szempont volt, hogy kétéves kislányuknak is kényelmes legyen az utazás. Így esett a választás a július 3-i Challenge Rothra.

Visszakanyarodva a kezdetekre, a sportoló tíz évvel ezelőtt kezdett el futni.

„Pont 99.9 kilogrammot mutatott a mérleg, és mivel nem akartam a százast meglátni, elkezdtem kocogni. Végigjártam a klasszikus futóevolúciót, jött a félmaratoni, maratoni, külföldi maratoni. Utána, tapasztalatom szerint, mindig választás elé kerülnek az amatőr sportolók, ultrázni kezdenek vagy triatlonozni. Ekkor én a triatlont választottam.”

Első felkészülésére két évet szánt, hiszen meg kellett tanulnia a gyorsúszást, hogy mégse mellúszásban versenyezzen. Majd 2015-ben és 2016-ban is sikeresen teljesítette a nagyatádi Ironmant.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik