Bronzérem férfi váltóban, negyedik hely az éremtáblázaton

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.07.20. 17:44
Bronzérmet szerzett a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter összeállítású magyar csapat a moszkvai öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. Győztek az oroszok, a második helyen pedig a litvánok végeztek. A magyar csapat ezzel negyedik helyen végzett az összesített éremtáblázaton, két-két ezüst- és bronzéremmel.
Kasza Róbert és társai bronzéremmel tettek pontot a moszkvai öttusa Eb-re
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Kasza Róbert és társai bronzéremmel tettek pontot a moszkvai öttusa Eb-re
Kasza Róbert és társai bronzéremmel tettek pontot a moszkvai öttusa Eb-re
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Kasza Róbert és társai bronzéremmel tettek pontot a moszkvai öttusa Eb-re
A magyar csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, lövészetben harmadik, vívásban kilencedik, úszásban második, lovaglásban nyolcadik, futásban pedig első volt. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta a lövészet a helyezés ellenére nem sikerült jól, "a 267 körnél már jóval többet is értek el ezek a fiúk".

„A vívásban nagyon sok benne maradt, de nagy körbeverés alakult ki, így összességében ezzel sem szakadtunk le. Az úszás viszont nagyon jól sikerült" - mondta a szakvezető, majd hozzátette, a lovaglás a sáros pályán a csapatok többségének nem jött össze.

A 3x1500 méteres futásnak harmadikként vágott neki a magyar csapat, a velük gyakorlatilag együtt startoló lengyelekkel és lettekkel a papírforma alapján nem kellett számolni, az öt másodperccel később induló, szintén jó futó cseheket pedig maguk mögött tudták tartani a Marosiék.

„A budapesti világbajnokságon nyújtott teljesítményük alapján saját magukkal szemben voltak elvárásaik a fiúknak, emiatt egy kicsit jobban izgultak a kelleténél" - értékelt a kapitány.

A magyar csapat összességében aranyérem nélkül végzett, de a négy dobogós hely a negyedik helyet biztosította az Európa-bajnokság éremtáblázatán. A táblázatot a házigazda oroszok dominálták, akik három számban is aranyérmet ünnepelhettek.

ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MOSZKVA

FÉRFI VÁLTÓ
1. Oroszország (Rusztem Szabirhuzin, Szergej Karjakin, Makszim Sersztyuk) 5416 pont
2. Litvánia (Andrejus Zadnieprovskis, Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis) 5388
3. Magyarország (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter) 5352 (lövészet: 267 kör/1108 pont, vívás: 48 győzelem/51 vereség/748 pont, úszás: 2:46:76 perc/1340 pont, lovaglás: 1024 pont, futás: 13:27 perc/1132 pont)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik