Hozzávalók:
1 ek kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szárzeller kockázva
1.2 dl zöldségleves-alaplé
2 db édesburgonya
1 tk só
2 dl kókusztej
½ csésze pörkölt földimogyoró
2 ek lime-lé
Elkészítés:
Kisebb fazékban a kókuszzsírt felmelegítjük, és megpároljuk rajta az apró darabokra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott szárzellert, felöntjük az alaplével, és beletesszük a meghámozott, felkockázott édesburgonyát és a sót. Az edényt lefedjük, és felforraljuk a levest. Miután felforrt, levesszük a fedőt, csökkentjük a lángot, és a levest időnként megkeverve puhára főzzük a krumplit és a zellert. Ha megfőtt, turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük. A kókusztejet és a földimogyorót is összeturmixoljuk, majd a lime-lével együtt hozzákeverjük a leveshez.