
A zabpehely sokkal több annál, mint hogy reggelire zabkását készíts belőle. Számos desszert alapanyaga is lehet. A morzsasüti az egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütemény.
Hozzávalók:
6 db alma
2 ek nyírfacukor
½ tk fahéj
1 dl víz vagy almalé
A morzsához:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
7,5 dkg vaj vagy kókuszzsír
6 dkg zabpehely
10 dkg nyírfacukor
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és kisebb kockára vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral, fahéjjal és vízzel és megpároljuk. Egy sütőformát kikenünk vajjal vagy kókuszolajjal, elterítjük benne az almát. A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat vagy kókuszzsírt és morzsás állagúra dolgozzuk, majd rászórjuk az almára. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Legfrissebb hírek

Brokkoli saláta
Csupasport
2019.07.07. 08:44

Epres-zabpelyhes szelet
Csupasport
2019.05.18. 08:41

Almás-fahéjas gofri
Csupasport
2019.05.06. 09:12

Zabpelyhes cukkinifasírt
Csupasport
2019.03.23. 09:47

Zabpelyhes kenyér
Csupasport
2019.03.11. 10:03

Diétás gofri
Csupasport
2018.12.05. 10:15

Almás zabkása
Csupasport
2018.12.04. 10:09

Zabpelyhes energiagolyó
Csupasport
2018.10.05. 09:45
Ezek is érdekelhetik

