
Nem kell lemondanod a kenyérfélékről akkor sem, ha diétázol vagy egészségesen étkezel. Kenyeret vagy zsemlét készíthetsz zablisztből is. A zabliszt fehérjében és rostban gazdagabb, mint a búzaliszt, a szénhidráttartalma pedig alacsonyabb.
Hozzávalók:
7 gramm szárított élesztő
4 dl langyos víz
1 ek méz
35 dkg zabliszt
10 dkg zabpehely
só
Elkészítés:
Az élesztőt egy nagyobb tálba öntjük, hozzáöntjük a langyos vizet és elkeverjük. Belekeverjük a mézet, kicsit félretesszük, míg az élesztő felfut. Addig a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elvegyítjük a nedves keverékkel.
Egy vekniformát kikenünk vajjal, beleöntjük a nokedlitészta sűrűségű masszát. Lefedjük egy ruhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kenyeret 40-45 perc alatt készre sütjük.
Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a zabpehelyről
Csupasport
2022.09.23. 09:25

Mézeskalács egészségesen
Csupasport
2019.12.15. 09:54

Cukkinis muffin
Csupasport
2019.09.29. 08:07

Epres-zabpelyhes szelet
Csupasport
2019.05.18. 08:41

Almás morzsasüti
Csupasport
2019.03.31. 09:13

Zabpelyhes cukkinifasírt
Csupasport
2019.03.23. 09:47
Ezek is érdekelhetik



