
A zabkása egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Az egészséges életmód hívei és a sportolók nagyon szeretik, mert rengeteg fehérjét és rostot tartalmaz.
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
2 bögre tej
só
1 ek méz
1 tk fahéj
3 db alma
Elkészítés:
A zabpelyhet egy lábasba tesszük, felöntjük tejjel vagy vízzel, egy csipet sóval megszórjuk, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, és időnként megkeverve 4-5 percig főzzük. Az almákat meghámozzuk, kettőt lereszelünk, egyet pedig szeletekre vágunk. A reszelt almát hozzákeverjük a zabkásához, míg az almaszeleteket egy másik edényben megpároljuk, majd a kész zabkása tetejére halmozzuk.
Miért ajánljuk?
A zabpehely nagyon jó rost- és szénhidrátforrás, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Közepes glikémiás indexe miatt nagyon laktató, fogyasztása után sokkal később lesz éhes az ember.
Legfrissebb hírek

Miből áll össze az ideális sportolói reggeli?
Csupasport
2023.11.29. 11:11

Mit ajánlott reggelire enni sportolás előtt?
Csupasport
2023.09.15. 11:44

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a zabpehelyről
Csupasport
2022.09.23. 09:25

Milyen az ideális sportolói reggeli?
Csupasport
2020.08.22. 10:23

Brokkoli saláta
Csupasport
2019.07.07. 08:44
Ezek is érdekelhetik




