Egyszerű zöldséges tészta
Csupasport
2020.02.01. 09:53
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db szárzeller
2 db krumpli
½ szál póréhagyma
1 csésze zöldbab
1 csésze fehérbab (konzerv)
1 üveg hámozott paradicsomkonzerv
1.5 l zöldségleves-alaplé
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy kockára vágjuk, majd egy fazékban kevés olívaolajon néhány percig pirítjuk. Ezután felöntjük annyi zöldséglével, amennyi ellepi, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a konzerv babot és a hámozott paradicsomot, a maradék zöldséglevet vagy egy kevés vizet, és további 10 percig főzzük, majd összeforraljuk.