Hozzávalók:
2 db cukkini
1 fej lilahagyma
olívaolaj
2 db piros kaliforniai paprika
1 bögre főtt kukorica
só
bors
római kömény
petrezselyemzöld
1 csésze olívabogyó
5 dkg zsírszegény sajt
Elkészítés:
A cukkinit félbevágjuk, kanállal kivájjuk a közepét. Az apróra vágott lilahagymát kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott kaliforniai paprikát, a kukoricát. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel, és teszünk bele friss petrezselyemzöldet is. Néhány percig pároljuk. Egy tűzálló tálat vékonyan meglocsolunk olívaolajjal, belehelyezzük cukkiniket, megtöltjük a zöldséges keverékkel, megszórjuk félbevágott olívabogyóval és kevés sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát 5–10 percig pirítjuk.