
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
olívaolaj
só
bors
40 dkg zöldbab
1.5 dl alaplé
pirított szezámmag
petrezselyem
A mártáshoz:
2 ek. olívaolaj
1 tk. zúzott fokhagyma
1 ek. reszelt gyömbér
1 ek. méz
bors
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
2 ek. víz
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük, majd meghintjük kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, felöntjük az alaplével, puhára pároljuk, és hagyjuk, hogy elfője a vizét. A mártás hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a csirkés zöldbabra, végül megszórjuk a szezámmaggal, a petrezselyemmel, s összekeverjük.
Miért ajánljuk?
A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldség és legértékesebb növényi fehérjeforrás. Kalóriatartalma alacsony, és bővelkedik kalciumban, rostban. Fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával



