Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
olívaolaj
só
bors
40 dkg zöldbab
1.5 dl alaplé
pirított szezámmag
petrezselyem
A mártáshoz:
2 ek. olívaolaj
1 tk. zúzott fokhagyma
1 ek. reszelt gyömbér
1 ek. méz
bors
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
2 ek. víz
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük, majd meghintjük kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, felöntjük az alaplével, puhára pároljuk, és hagyjuk, hogy elfője a vizét. A mártás hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a csirkés zöldbabra, végül megszórjuk a szezámmaggal, a petrezselyemmel, s összekeverjük.
Miért ajánljuk?
A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldség és legértékesebb növényi fehérjeforrás. Kalóriatartalma alacsony, és bővelkedik kalciumban, rostban. Fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.