Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
só
bors
1 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 ek friss petrezselyem
szárított paradicsom
1 bögre bulgur
1 db lime
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. Forró serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, a magját eltávolítjuk és 2–3 miliméter vastagságú szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, nagyobb szeleteket vágunk belőle és a serpenyőben az avokádóval együtt meggrillezzük. A bulgurt másfélszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, illetve az apróra vágott petrezselymet, meglocsoljuk a lime levével és összekeverjük.
Miért ajánljuk?
A bulgur az egyik legegészséges gabonafajta, tele rosttal és vitaminnal. Glikémiás indexe sokkal jobb, mint a rizsé. Lassabban szívódik fel, hosszan tartó energiát biztosít, nem leszel hamar éhes.