
Egészséges életmódra váltanál, de nehezen mondasz le a rántott húsról? A tojásos-lisztes-zsemlemorzsás panír és az olajban sütés helyett léteznek jobb megoldások is, amit ha nem is mindennap, de olykor megengedhetsz magadnak.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
2 db tojás
1 ek mustár
bors
2 csésze kukoricapehely
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A tojást egy nagyobb tálban felverjük, és hozzákeverjük a mustárt, megszórjuk csipetnyi borssal. A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és sodrófával vagy klopfolóval összetörjük. A csirkemellcsíkokat először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapehelybe. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre helyezzük a csirkemellcsíkokat. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: alacsony zsírtartalmú joghurtot zöld fűszerekkel vagy házi ketchupot chilivel.
Borítókép: Shutterstock
Legfrissebb hírek

Csirkemell zöldséges kuszkusszal
Csupasport
2019.09.22. 11:48

Tepsis lecsós csirkemell
Csupasport
2019.08.31. 12:09

Csirkemellel töltött cukkini
Csupasport
2019.08.24. 09:51

Grillezett csirkemell paradicsommal
Csupasport
2019.08.03. 11:46

Citromos csirkenyárs dzadzikivel
Csupasport
2019.07.21. 15:06

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával
Csupasport
2019.07.06. 09:05

Cukkinisaláta csirkemellel
Csupasport
2019.06.08. 10:54
Ezek is érdekelhetik