Xabi Alonso: Életem gólja volt!

Vágólapra másolva!
2006.09.21. 20:06
Csodálatos góllal vette be a Newcastle hálóját a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen Xabi Alonso, a Liverpool középpályása. A spanyol futballista élete legszebb találatának nevezte a szerdait, annak ellenére, hogy már lőtt hasonló távolságról gólt.
Xabi Alonso a 79. percben volt eredményes
Reuters
Xabi Alonso a 79. percben volt eredményes
Xabi Alonso a 79. percben volt eredményes
Reuters
Xabi Alonso a 79. percben volt eredményes

A 79. percben Xabi Alonso még a saját térfelén állva kapura ívelte a labdát, amely a kétségbeesetten hátráló, majd elbotló Steve Harper mellett a hálóba került.

Rafael Benitez együttese ezzel bebiztosította a győzelmét a Newcastle ellen, ugyanis a 29. percben Dirk Kuyt már betalált.

A spanyol válogatott középpályás is büszke volt góljára, elmondása szerint ez volt eddigi karrierjének legszebb találata.

Xabi Alonso egyébként ritkán talál be a hálóba, de akkor olyan gólokat rúg, amelyek hosszú ideig szolgáltatnak beszédtémát. Legutóbb januárban volt eredményes, akkor a Luton hálóját hasonló módon vette be.

"Bár hasonló volt a két találat, a mostanit szebbnek tartom" - mondta Alonso. - "Márpedig azért, mert ez egyenesen behullott a hálóba, a Luton ellen pedig lepattant korábban. Igaz, a januári gólt ballal lőttem."

"Egyébként először passzolni akartam, ám a játékvezető útban volt. Kénytelen voltam más megoldást választani, felnéztem, és láttam, hogy Harper kint sétál. Kapura íveltem, de szerencsém is volt, mert ha nem botlik el, valószínűleg megfogja a labdát."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik