NHL: Ovecskinék szétlövéssel kaptak ki Carolinában

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 08:53
null
Tage Thompson (72) hat gólból is kivette a részét a Buffalo Detroit elleni sikerénél (Fotó: Getty Images)
Fordulatos, kiélezett mérkőzésen szétlövéssel kapott ki a Carolina Hurricanes vendégeként a Washington Capitals az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján. A Buffalo Sabres hazai jégen könnyedén, 8–3-ra intézte el a 11-szeres Stanley-kupa-győztes Detroit Red Wingset, köszönhetően a három-három gólt és gólpasszt szerző Tage Thompsonnak, így a hazaiak feljöttek a Keleti konferencia harmadik helyére. A St. Louis Blues sorozatban ötödik mérkőzését veszítette el a rendes játékidőben – ezúttal a Los Angeles Kings győzött idegenben is könnyedén, 5–1-re, hiszen már 30 perc után öt góllal vezetett.

A hazaiaknál Tage Thompson mesterhármasa mellett további három találat előkészítéséből vállalt szerepet. Ezzel egyike lett az NHL-ben egy meccsen hat pontot elérő hat játékosnak, és az első azóta, hogy Patrick LaFontaine 1993 februárjában hasonló teljesítménnyel zárt. A rekordot Gilbert Perreault tartja 1976 februárjából hét ponttal. Jeff Skinner pályafutása 300. gólját szerezte meg a mérkőzésen.

Szétlövés döntött a Carolina és a Washington összecsapásán, a vendégeknél az NHL gólszerzőinek örökrangsorában harmadik Alekszandr Ovecskin eggyel gyarapította találatai számát, a hazaiak sikerét hozó rávezetésekben viszont hibázott. Ez volt a 37 esztendős orosz csatár 785. gólja, ezzel tovább közelített az előtte álló Gordie Howe-hoz (801) és a csúcstartó Wayne Gretzkyhez (894).

Ráadásul Ovecskin minden találatát a Capitals játékosaként szerezte – 1284 mérkőzés alatt –, az egy klub színeiben szerzett gólok tekintetében már csak Howe előzi meg, aki 1946 és 1971 között 1687 találkozón 786-szor volt eredményes a Detroit mezében.

Tovább tart a St. Louis rossz sorozata: a Blues sorozatban ötödször kapott ki, ezúttal hazai jégen a Los Angelestől. A vendégeknél Kevin Fiala három gólpasszt osztott ki.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 8–3
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 3–2 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik