Férfi vízi Ek-sel.: csoportelső a Szolnok; győzelemmel zárt a BVSC-Zugló

Vágólapra másolva!
2022.10.30. 12:46
null
Csoportelső lett a Szolnok (Fotó: Árvai Károly)
Győzelemmel fejezte be szereplését a BVSC a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének második körében, míg a  Szolnoki Dózsa a harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel csoportelső lett a szolnoki csoportban. A Budapest Honvéd egygólos vereséget szenvedett a Mladost Zagreb ellen, ennek ellenére a magyar csapat csoportelső lett.


BVSC-Zugló–VK Valisz


A bukaresti tornán szereplő zuglói csapat vasárnap tíz góllal verte meg a szerb Valiszt, így másodszor nyert, de mivel két vereséggel kezdett, már korábban eldőlt, hogy nem juthat tovább az F-csoportból, melyből az olasz Ortigia és a román Steaua Bucuresti folytathatja szereplését. A BVSC-Zugló a harmadik helyen zárt.

Szolnoki Dózsa–Crvena Zvezda

A magyar csapat, amely itthon játszott három ellenfelével az E-csoportban, vasárnap a Crvena zvezdánál bizonyult jobbnak négy góllal. Mögötte másodikként éppen a szerb együttes lépett tovább.

Az Eurokupa második körében hat csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett kerül a legjobb 16 közé. Az Ek-nyolcaddöntő mezőnye a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének négy vesztesével lesz teljes.

Mladost Zagreb (horvát)–Endo Plus Service-Honvéd

Utolsó mérkőzésén egy góllal kikapott a horvát Mladosttól a Budapesti Honvéd, de így is elsőként végzett a zágrábi csoportban, a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének második körében.
A magyar csapat mögött a montenegrói Primorac Kotor lett a második.



VÍZILABDA
Eurokupa, férfiak, 2. selejtezőkör

D-csoport (Zágráb)
Mladost Zagreb (horvát)
–Endo Plus Service-Honvéd 12–11 (4–4, 4–2, 2–3, 2–2)

E-csoport (Szolnok)
Szolnoki Dózsa–Crvena zvezda (szerb) 10–6 (3–2, 2–1, 1–0, 4–3)

F-csoport (Bukarest)
BVSC-Zugló
–VK Valisz (szerb) 18˜–8 (5˜–1, 4˜–1, 4˜–3, 5˜–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik