Az olaszok legyőzésével döntősök pólósaink a világligában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 20:25
null
A mieink bejutottak a világliga döntőjébe (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–7-re győzött Olaszország ellen a világliga C-csoportjának ötödik fordulójában, és ezzel már biztosan az első helyen végez a kvartettben, így bejutott a nyári döntőbe.

Nagy csata várt a csoportját magabiztosan vezető magyar válogatottra Bariban az olaszok ellen, és a mieink számára a tét az volt, hogy már ma bebiztosítják-e a helyüket a nyári cseljabinszki világliga-döntőben.

Benedek Tibor csapatában Decker Attila kezdett a kapuban, a ráúszásnál pedig a hazaiak hozták el a labdát. Ennek ellenére a magyar csapat szerzett vezetést, amikor Varga Dénes kiszorított helyzetből talált be.

Pietro Figlioli azonban ötméteresből egyenlített, és bár a hajrában emberelőnybe kerültek a mieink, nem sikerült visszavenni a vezetést (1–1).

A második negyedben aztán Varga Dániel kihasználta válogatottunk emberelőnyét, majd nem sokkal később a mieink megúsztak, és Szivós Márton volt eredményes Vámos Márton passza után (1–3).

Maurizio Felugo és Alex Giorgetti azonban kegyetlenül kihasználta, hogy a Benedek-csapat emberhátrányba került, így egyenlítettek az olaszok (3–3).

Ám a válogatottba hosszú idő után visszatérő Madaras Norbertnek is sikerült betalálnia emberelőnyből még a nagyszünet előtt (3–4).

A harmadik játékrészt nem kezdtük túl jól: az olaszok fordítottak két emberelőnyben szerzett találattal, ám Kis Gáborról előbb kiállítottak egy olaszt, majd ő maga talált be (5–5).

Az utolsó negyed elején ismét Kis Gábor harcolt ki kiállítást, és Decker Ádám be is talált a gyorsan bejátszott labdából.

Hiába egyenlített Figari, Török Béla megúszásból visszavette a vezetést, majd Kis Gábor alig több mint egy perccel a vége előtt kétgólosra növelte a mieink előnyét (6–8).

Gallo még szépített a végén, de ez már kevés volt, így Benedek Tibor csapata megnyerte a rangadót, és csoportelsőségével bejutott a világliga döntőjébe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

(A digisport.hu felvétele)

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA, EURÓPAI ZÓNA
C-CSOPORT,
5. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 7–8 (1–1, 2–3, 2–1, 2–3)
Bari, 1500 néző. V: Abramovics (montenegrói), Moiralisz (görög)
OLASZORSZÁG: Tempesti – C. Presciutti, Figlioli 1, Gitto 1, Baraldi, Felugo 1, Gallo 1. Cs: Sadovyy, D. Fiorentini, Figari 1, Giorgetti 1, Valentino 1, N. Presciutti. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: Decker A. – Szivós 1, Varga Dénes 1, Decker Á. 1, Kis G. 2, Varga Dániel 1, Madaras 1. Cs: Bedő, Gór-Nagy, Hosnyánszky, Vámos, Török 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 9/6
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Alessandro Campagna: – Nem játszottunk jól, sok hibát követtünk el, amelyekkel hozzájárultunk a eredmény számunkra kedvezőtlen alakulásához. Megszokott probléma az idény mostani szakaszában, hogy a játékosokra a legfontosabb klubmeccsek várnak, miközben új elemeket próbálunk elsajátítani, ráadásul centerben sem voltunk elég meggyőzőek.
Benedek Tibor: – A mérkőzésnek nemcsak a világliga, hanem az új magyar csapat megítélése szempontjából is jelentősége volt. Mostantól látszik, hogy készülni kell a magyar csapatra. Az őszi vereség után az olaszok elszántak voltak, de dicséret illeti a játékosokat, végig kézben tartották a mérkőzést, még akkor is, amikor eggyel vezetett az ellenfél. A kettős fór kihagyása megzavart minket, kaptunk egy gólt, azért kértem időt, mert nem akartam, hogy a nézők felhergeljék az olaszokat. Nem hiszem, hogy van olyan állapot, amikor nincs min javítani, de ez nyilván másodlagos egy ilyen mérkőzésen, most leginkább arra volt szükség, hogy a játékosok nagyon akarjanak győzni.
A MÁSIK MECCSEN
Románia–Oroszország 12–8 (4–0, 2–4, 3–4, 3–0)

A 6. FORDULÓ MENETRENDJE
Magyarország–Oroszország – Kecskemét, március 29., 18 óra
Románia–Olaszország – Bukarest, március 30.

A-CSOPORT
Horvátország–Törökország 20–1
Görögország–Montenegró 8–9
Az állás: 1. Montenegró 15 pont, 2. Horvátország 9, 3. Görögország 6, 4. Törökország 0
B-CSOPORT
Spanyolország–Szerbia 6–8
Az állás: 1. Szerbia 12 pont (4 meccs), 2. Spanyolország 2 (3 meccs), 3. Németország 1 (3 meccs)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 5 45–36 15
2. Olaszország 5 2
1 2 46–37 7
3. Románia 5 1 1 3 48–53 5
4. Oroszország 5 1 1 3 46–59 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik