Birkózás: Fábián Bálint ötödik az U17-es Európa-bajnokságon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 21:22
Címkék
A szabadfogású Fábián Bálint (110 kg) az ötödik helyen végzett a tiranai U17-es birkózó Eb-n.

A szabadfogású 110 kilogrammos Fábián Bálint révén szombaton is volt magyar érdekeltségű helyosztója a tiranai U17-es birkózó Európa-bajnokságnak – számol be a hazai szövetség honlapja. Fábián Bálint révén szombaton is volt magyar érdekeltségű helyosztója a tiranai U17-es birkózó Európa-bajnokságnak – számol be a hazai szövetség honlapja.  

A szombathelyi birkózó pénteken olaszt ellenfelet győzött le és örménytől kapott ki, míg a dobogó harmadik fokáért georgiai kihívóval szemben maradt alul és ötödik lett.  

Szintén bronzmeccses lehetett volna az 55 kilogrammos Arszunkajev Musza is, aki egy-egy győztes és vesztes összecsapás után a vigaszágon nem bírt feorgiai ellenfelével és kiesett. Eközben a 48 kilogrammos Majer Barnabás, a 65 kilogrammos Varga Máté és a 80 kilogrammos Mizsei Ádám egy-egy vesztes mérkőzés után búcsúzni kényszerült a kontinensbajnokságtól. 

Szombaton a szabadfogásúak között továbbá az 51 kilogrammos Baráth Károly, valamint a 92 kilogrammos Veress Bence is negyeddöntőt birkózhatott, végül azonban mindkét angyalföldi versenyző kikapott, vigaszágra azonban csak Baráth került. A 60 kilogrammos Tóvölgyi-Krump Marcell és a 71 kilogrammos Laposa Márk egy-egy vereség után búcsúzott a kontinensbajnokságtól. 

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TIRANA
Bronzmérkőzés:

110 kg: Alekszandre Abramisvili (georgiai)–Fábián Bálint 7–0

(Kiemelt képünkön: Fábián Bálint /jobbra/ ötödik lett az U17-es Eb-n Forrás: UWW) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik