Kosárlabda: elrajtolt a „Hazai pályán!” elnevezésű versenysorozat

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.13. 14:09
Címkék
Elindult MAFC Kosárlabda Akadémia által kezdeményezett „Hazai pályán!” elnevezésű online versenysorozat, amelynek az első fordulójában a zokniké a főszerep.

A kialakult járványügyi helyzetben idő előtt véget értek a kosárlabda-bajnoki küzdelmek, ez pedig azt is jelentette, hogy a játékosok megszokott élete is felborult: nem csak a közös edzések, de a hétvégi mérkőzések is elmaradtak. Aki sportol vagy valaha sportolt, pontosan tudja, milyen nehéz motiváltnak maradni megméretés nélkül – emiatt indította el a MAFC Kosárlabda Akadémia a „Hazai pályán!” elnevezésű sorozatot.MAFC Kosárlabda Akadémia a „Hazai pályán!” elnevezésű sorozatot.

Zoknidobálással rajtolt a Hazai pályán! elnevezésű versenysorozat
Zoknidobálással rajtolt a Hazai pályán! elnevezésű versenysorozat

Zoknidobálással rajtolt a Hazai pályán! elnevezésű versenysorozat

A verseny lényege, hogy a csapatok az online térben küzdjenek egymással. Éppen ezért csupa olyan ügyességi, erősségi és a kosárlabdatudáshoz köthető feladat alkotja az erőpróbát, amelyet otthoni körülmények között lehet teljesíteni.

Az első fordulóban a zokniké a főszerep. A feladat egyszerű: 24 másodpercig összegöngyölt zoknival kell „kosárra” dobni − 305 centiméter távolságból. Ebben a videóban részletesen bemutatják a feladatot és a jelentkezési módot:

A sorozat összesen 10 fordulóból áll, és az iskolai tanév tervezett végével egy időben, júniusban ér véget. A versenyhez az utánpótlásbázissal rendelkező, hazai kosárlabda-egyesületek közül bárki csatlakozhat. A megméretés összesen három szakaszból áll: az első, kéthetes „előszezont” követően a négyhetes „alapszakaszban” még bárkinek lehetősége van csatlakozni. A verseny utolsó négy hetében, a „rájátszás” során már csak azok a csapatok versengenek, akik az alapszakasz végéig beszálltak a küzdelmekbe.

A teljesített kihívásokat minden esetben két szempont szerint értékelik a szervezők: az abszolút legjobb teljesítményt és az adott feladatban egy csapaton belül résztvevők számát is honorálják. Vagyis nem csak az számít, ki a legügyesebb az adott kihívásban, hanem az is, hogy minél több csapattagot sikerüljön bevonni a játékba.

Az aktuális részletek a versenysorozat hivatalos Facebook-oldalánjelennek meg.A viadal a rájátszás utolsó kihívásával ér véget, a győztes pedig a Karantén-kupát emelheti a magasba.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik