Jégkorong: Vértes Nátán is az NCAA-ben folytatja

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 12:17
Címkék
Vértes Nátán a második magyar lesz Papp Kristóf után, aki szóhoz juthat az NCAA legmagasabb osztályában. A 19 éves hokis maga osztotta meg a hírt az Instagram-oldalán.

Vértes eddigi klubja, az NAHL-es Aberdeen Wings játékosai közül többen is az Alaska-Fairbankshez szerződtek ezekben a napokban. Ugyanakkor az még nem dőlt el, hogy a magyar csatár már az idén csatlakozik-e egyetemi klubjához – ami egyben azt jelenti, hogy ösztöndíjjal ott folytatja felsőfokú tanulmányait is –, mivel a koronavírus-járvány miatt kérdéses, hogy miként tudja megoldani a most még a tengerentúlon tartózkodó hokis az érettségit Magyarországon.

Vértes Nátánnak az egyetemi ligában folytathatja Forrás: Aberdeen Wings
Vértes Nátánnak az egyetemi ligában folytathatja Forrás: Aberdeen Wings

Vértes Nátánnak az egyetemi ligában folytathatja  •  Forrás: Aberdeen Wings

A szerződés azonban már biztos, azAlaska-Fairbanks EP-profiljábana 2021/22-es keretben szerepel is a neve. A legtehetségesebb magyar hokisok egyikének tartott fiatal az idei szezont az NAHL-ben töltötte, a melyben 44 mérkőzésen 30 pontot termelt.

Vértessel még februárban készítettünk interjút, akkor így nyilatkozott:

„Amióta itt vagyok, csupa jó dolog történt velem– nyilatkozta azUtanpotlassport.hu-nak a nem egészen húszéves magyar hokis. –A kezdetektől sok játéklehetőséget kapok, bíznak bennem, és emiatt jól is tudok teljesíteni. A decemberi vb pedig még egy pluszlöketet adott nekem, ahogyan az is, hogy hat egyetem felvette velem a kapcsolatot, vagyis ha minden jól megy, az év végén szintet tudok lépni. Természetesen nagy kihívás az amerikai bajnokság és magasak az elvárások, de ezek a nehéz feladatok egészen kiskorom óta mindig motiváltak, nincs ez másképpen most sem.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik