Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 21:26
Címkék
Több érdekes program és felnőtt Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés mellett a Magyar Rögbi-szövetség gyermektornával is ünnepelte a sportág hazai történelmének 50. évfordulóját a nemrégiben átadott Budapesti Rögbi Központban.

A hazai rögbis társadalom csütörtökön méltó módon ünnepelhette a sportág magyarországi történetének ötvenedik születésnapját a nemrégiben átadottBudapesti Rögbi Központban.

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából Forrás: mrgsz.hu
Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából Forrás: mrgsz.hu

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából  •  Forrás: mrgsz.hu

A nap fénypontja az „öregfiúk” mérkőzése, a stadionavató és a magyar–lett Európa-bajnoki mérkőzés után következett, amikor a„Miénk a pálya!” elnevezésű program keretében a válogatott-játékosok helyét a jelenlévő utánpótláskorú rögbisek vették át. A gyerekek tornájára kilenc egyesületképviseletében tizenhatcsapat érkezetttizenkétvárosból(Maglód, Százhalombatta, Velence, Nagykovácsi, Budapesti Lycée Francais, Székesfehérvár, Szeged, Nagykőrös, Kecskemét,Esztergom, Székesfehérvár,Nagykőrös). Az U12-es és U14-es korosztályú sportolók átlagosan négy-négy mérkőzést játszhattak, emellett két-két párharcot rendeztek az U10-es gyerekek is.

A Magyar Rögbi Szövetség a meccsek feltételei mellett biztosította a játékvezetők részvételét, az edzői egyeztetések az összecsapások sorrendjét és összetételét határozták meg. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerintminden zökkenőmentesen zajlott, és méltóképpen ünnepelték a sportág 50. születésnapját.

További korosztályos hírekRÖGBIBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik