Asztalitenisz: Tölgyes Dorottya eddigi legszebb sikeréről beszélt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 16:31
Címkék
Élete legszebb eredményének tartja Tölgyes Dorottya a Lengyelországban rendezett ITTF World Cadet Challenge-en az európai csapat tagjaként szerzett aranyát, amely korosztályos világbajnoki győzelemnek tekinthető. A 15 esztendős magyar versenyző honlapunknak nyilatkozott a viadalt megelőző felkészülésről, a legfontosabb pillanatokról és kapcsolatáról a magyar legendával, Bátorfi Csillával.

Tölgyes Dorottya augusztusban tudta meg, hogy ott lehet a világbajnokságon, mivel Prithika Pavade nem vállalta az indulást. A résztvevő csapatok közvetlenül a versenyt megelőző napokban először Gdanskban, majd a torna helyszínén edzőtáboroztak.Tölgyes Dorottya augusztusban tudta meg, hogy ott lehet a világbajnokságon, mivel Prithika Pavade nem vállalta az indulást. A résztvevő csapatok közvetlenül a versenyt megelőző napokban először Gdanskban, majd a torna helyszínén edzőtáboroztak.

„Nagyon érdekes volt, a játékosok ugyanisnem csapattársaikkal, hanem a riválisokkal gyakorolhattak, így fel tudtunk készülni egymásból. Szerencsére én két olyan ellenféllel is edzettem, akit most sikerült is legyőznöm. Éreztem, hogy jó formában vagyok, edzőink pedig nagyszerű munkát végeztek” - mondja Tölgyes Dorottya, akire a Reménységek csapata elleni fináléban már első játékosként számított az európai csapat vezetője, Bátorfi Csilla.

A serdülő Tölgyes Dorottya az európai csapat oszlopos tagjaként világbajnok Lengyelországban Forrás: MOATSZ
A serdülő Tölgyes Dorottya az európai csapat oszlopos tagjaként világbajnok Lengyelországban Forrás: MOATSZ

A serdülő Tölgyes Dorottya az európai csapat oszlopos tagjaként világbajnok Lengyelországban  •  Forrás: MOATSZ

„A román Elena Zahariának sajnos nagyon nem ment a játék. Bevallom, kicsit izgultam, amikor kiderült, hogy én kerülök a helyére, hiszen ez hatalmas felelősség, mivel szoros mérkőzés esetén két találkozót kell vívnia az embernek” - teszi hozzá a magyar pingpongos, aki külön kitért Bátorfi Csillára.

„Fantasztikus edző, ráadásul sokak szerint hasonló a játékom, mint az övé volt fiatal korában, ezért rögtön látta, hogy mire van szükségem. Amikor pedig változtatnom kellett valamin, akkor a tőle kapott instrukciók után gyakorlatilag azonnal jött a poén.”

Tölgyes Dorottya hangsúlyozza, élete eredményének tartja, hogy a magyar lányok közül elsőként érte el ezt a sikert, az pedig különösképpen büszkeséggel tölti el, hogy kifejezetten fontos találkozókat tudott nyerni, elég az Ázsia elleni párharcra gondolni, ahol veresége esetén búcsúztak volna.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik