Úszó Eb: Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget - Risztov

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 14:03
Nem a véletlen műve volt Risztov Éva fantasztikus hajrája, amellyel olimpiai bajnokunk ezüstérmet szerzett a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyében a berlini Eb-n.

„Hihetetlenül boldog vagyok! Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült – nyilatkozta Risztov Éva a Magyar Úszószövetségnek. – A múlt héten, egy edzésen már gyakoroltam ezt a hasonló hajrát, Rita, az edzőm akkor azt mondta, csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk – én viszont közöltem vele, figyeld meg, ilyen hajrára lesz szükség. Egy biztos, életemben nem örültem még ennyire ezüstéremnek. Európa-bajnokságról még nem volt érmem, most ez is megvan... Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget, talán most sikerült bizonyítanom, hogy még mindig érek valamit... Köszönöm az edzőmnek, Debrecen városának, a családomnak és barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehezebb időszakokban is, ez a siker mindannyiunk hitét visszaadhatja!”

RISZTOV MÁSODIK HELYE ÓRIÁSI TELJESÍTMÉNY! – ÉRTÉKELÉSEK

„Mindhárom úszónk dicséretet érdemel, komoly versenyben álltak helyt. Az olimpiai bajnok Risztov Éva második helye óriási teljesítmény, jól osztotta be az erejét, friss maradt a végére is, sőt, ha hamarabb indítja a hajrát, még a győzelem sem lett volna elképzelhetetlen. Olasz Anna igazolta tavalyi világbajnoki ötödik helyét. Még nincs 21 éves, sok szép eredmény vár rá, szerintem 25 kilométeren sem okoz csalódást. A Risztovhoz hasonlóan Debrecenben, Kovács Rita alatt dolgozó 19 éves Szilágyi Nikolett sem vallott szégyent a 15. helyen célba érve" – értékelt Kiss László szövetségi kapitány, míg Széles Sándor mesteredző a következőképpen summázott.

„Nem gondoltam volna, hogy elég lesz Risztov Éva ereje a hajrára. Számomra, aki azért elég jól ismerem Évát, meglepetés volt ez a nagy hajrá. Érdemes volt megfigyelni, hogy mennyien leszakadoztak, aztán végül a hajrára milyen kis különbséggel érkeztek be az élboly tagjai a 10 kilométer végére. Ebben a hektikus versenyben Éva rutinja sokat segített abban, hogy jó döntéseket hozzon, hogy helyes taktikát kövessen. Gratulálok neki és edzőjének, ahhoz különösen, hogy ebben a kegyetlen sportágban még mindig ott tud maradni az élen! Olasz Anna edzőjével, a csapat vezetőjével, Gellért Gáborral baráti a viszonyom, folyamatosan összedolgozunk, konzultálunk. Ezért külön is szurkoltam nekik, és öröm Anna ötödik helye. Rutint kell szereznie és közeleg az ő ideje."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik