Alpesi sí: csak egy nem európai helyszín lesz a vk-ban

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 22:12
null
Daniel Yule szerint az a legfontosabb, hogy legyenek versenyek (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) csütörtöki közlése szerint a koronavírus-járvány miatt a lehető legkevesebb utazással és anyagi ráfordítással járó idényt terveztek, éppen ezért csak a nők 2022-es, pekingi olimpiai tesztversenyét tartják Európán kívül.

 

„Így is fennáll a lehetősége annak, hogy futamokat kell majd törölnünk” – jelentette ki Markus Waldner férfi versenyigazgató. Hozzátette, az összkép sem túl rózsás, nagyon bonyolult szezonnak néznek elébe főleg, hogy várhatóan lesz olyan eset, amikor egészségügyi okok miatt nem engednek majd sízőket rajthoz állni.

„A legfontosabb azonban az, hogy meg tudjuk rendezni a viadalokat” – mondta a svájci Daniel Yule, aki a versenyzők delegáltjaként vett részt a FIS megbeszélésén.

A szezon a szokásoknak megfelelően a söldeni óriás-műlesikló versenyekkel kezdődik október 17-én és 18-án, majd a tervek szerint Lenzerheidén zárul március 21-én.

A korábbi évektől eltérően ezúttal több helyszínen is rendeznek majd ugyanabban a szakágban dupla versenyeket, így például Chamonix-ban egymás utáni két nap lesz férfi műlesiklás, míg St. Moritzban két női szuperóriás-műlesiklást tartanak.

A FIS részéről a női versenyigazgató, Peter Gerdol kiemelte, a mostani „kivételes” szezon lesz, a jövőben reményeik szerint ismét több kontinensen rendezhetnek viadalokat. A kínai futamokkal kapcsolatban megjegyezte, azok megrendezése a jövő évi ötkarikás játékok miatt kiemelten fontos főleg azok után, hogy februárban a férfiak nem tudták tesztelni a pályákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik