Jutalomjáték téttel: Twente-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.07. 16:12
Biztos továbbjutóként utazunk a holland bajnokhoz, így túl nagy teher nem lesz a csapaton - sőt a mi idegeinken sem. Indokolt tehát a jutalomjáték...

Biztos továbbjutóként utazunk a holland bajnokhoz, így túl nagy teher nem lesz a csapaton - sőt a mi idegeinken sem. Indokolt tehát a jutalomjáték kifejezés - ki hitte volna a sorsolás után, hogy az utolsó csoportkörben már ki sem eshetünk? Erős volt ez a csoport, még akkor is, ha a Bremen váratlan lenullázódása hármasra csökkentette a négyest. A holland bajnok volt a legfőbb ellenfelünk - az Inter beelőzése csak a cseresznye a torta habjának tetején. Az egyetlen izgulni való (amellett, hogy természetesen mindig győztesként szeretnénk látni a csapatot) az lesz, hogy vajon a Barca-Real-Bayern-Lyon-(Shakhtar?) köreiből jön-e a nyolcaddöntős ellenfél vagy a Valencia-, Schalke-, Milan-, Roma-, Koppenhága-féle szintén nagyon komoly játékerőt képviselő brancsból sorsolnak majd nekünk. Mindkét variációban van pozitívum és negatívum is (a Barcelonát elhozni a Lane-re már magában nagyszerű lenne, teszemazt a Schalke ellen viszont a továbbjutás esélye lenne jóval kedvezőbb). És természetesen mindenképp jó lenne győzelemmel zárni BL-csoportkörös debütálásunkat.Biztos továbbjutóként utazunk a holland bajnokhoz, így túl nagy teher nem lesz a csapaton - sőt a mi idegeinken sem. Indokolt tehát a jutalomjáték kifejezés - ki hitte volna a sorsolás után, hogy az utolsó csoportkörben már ki sem eshetünk? Erős volt ez a csoport, még akkor is, ha a Bremen váratlan lenullázódása hármasra csökkentette a négyest. A holland bajnok volt a legfőbb ellenfelünk - az Inter beelőzése csak a cseresznye a torta habjának tetején. Az egyetlen izgulni való (amellett, hogy természetesen mindig győztesként szeretnénk látni a csapatot) az lesz, hogy vajon a Barca-Real-Bayern-Lyon-(Shakhtar?) köreiből jön-e a nyolcaddöntős ellenfél vagy a Valencia-, Schalke-, Milan-, Roma-, Koppenhága-féle szintén nagyon komoly játékerőt képviselő brancsból sorsolnak majd nekünk. Mindkét variációban van pozitívum és negatívum is (a Barcelonát elhozni a Lane-re már magában nagyszerű lenne, teszemazt a Schalke ellen viszont a továbbjutás esélye lenne jóval kedvezőbb). És természetesen mindenképp jó lenne győzelemmel zárni BL-csoportkörös debütálásunkat.

Nagyon kiváncsi leszek a kezdőcsapatra. No, meg a Birmingham-meccs óta érdemes a padra is figyelni, mert néha ott lövi el Harry az év poénját (a Brummies ellen a hét tartalékból kettő kapus volt). A szombati meccs után Harry név szerint említette Jenas-t és Keane-t mint végre felgyógyult játékerőt - szóval sanszos, hogy legalább egyikük pályára léphet majd az elejétől. Keane-nek akár hattyúdal is lehet ez, mivel már hivatalosan is keressük neki a vőlegényt - remélhetőleg szép hozomány fejében. Modrics is elutazott Hollandiába, viszont pöttöm mokány varázslónk influenzával küzdött már a hétvégén is, szóval lehet, hogy csak lelki segítséget tud majd nyújtani a társaknak. Dawson pályára lépése sem lepne meg senkit - kivéve talán Bassongot, őt meg jogosan, mert nagyon jó teljesítménnyel ugrott be vészhelyzetben. (A kameruni megszellőztette, hogy ha hívnák szívesen menne a PSG-be, amely gyerekkorától kedvenc csapata. Nem tudom igazán hibáztatni - nagyon keveset játszik és jó védő.)

A Twente nagyon jó csapat. A Twente otthon játszik. A Twente nagy formában van. Ezek az aggodalomra okot adó tények. Viszont az is igaz, hogy a házigazdák számára aztán tényleg semmi tétje nem lesz a meccsnek. A győzelmi prémiumon és a büszkeségen kívül persze. Az EL-hely megvan nekik, szóval felszabadultan játszhat az a 11 játékos akit végül is pályára küld Michel Georges Jean Ghislain Preud'Homme mester.

Hogy mi fog ebből kisülni? A legunalmasabb baráti tili-tolitól a felszabadult gólfesztiválos örömfociig minden elképzelhető - bármilyen eredménnyel. No, ezt jól megmondtam. Mindenesetre a Werder drámai érzékét ismerve, egyáltalán nem biztos, hogy az Inter brémai vendégjátéka három olasz ponttal zárul. Mint ahogy az enschedei meccs is tökéletesen háromesélyes.

Ha támadólag megyünk neki a meccsnek, két csatárral, akkor szerintem nyerni fogunk, ha komoly góláldozatokkal is. 3-2 ide talán, amit jósolnék ez esetben. Ha kicsit defenzívebben állítja ki a csapatot Harry akkor passz.

Én mindenesetre egy, az alábbihoz hasonló kezdőt várnék/látnék szívesen:

Gomes - Charlie, Bassong, Dawson, BAE - Lennon, Jenas, Kranjcar, Bale - Defoe, Pav

Ehhez jönnének szükség esetén (vagy esetleg szükség nélkül) csereként Bentley, Keane, Palacios. Persze Bale pihentetését is teljességgel meg lehetne érteni - ez esetben Kranjcar mehetne a helyére Palacios pedig a kezdőbe. Vagy Bentley a jobb oldalra, Lennon pedig a balra, Nikóval középen és Wilsonnal a padon. A potenciális pihentetések ellenére úgy vélem, hogy ennek a csapatnak jó esélye lenne a kívánt eredmény elérésére - és ez nem a holland bajnok pocskondiázása. Alighanem ők sem a legerősebb csapatukkal állnak majd ki, illetve a fent vázolt Spurs-kezdőcsapatok mindegyike tizenegy válogatott focistát jelent.

Szóval sok szerencsét a stream-vadászathoz mindenkinek! A két lehetséges szcenárió közül (unalom v. örömfoci) optimistaként szerintem az utóbbihoz lesz közelebb a látnivaló.

Egyéb témában: Harry szerencsére megnyugtatott mindenkit az Adebawhore pletykákkal kapcsolatosan és megígérte, hogy nem fogunk érdeklődni a togói iránt. Kevésbbé pozitív a nyilatkozat azon része, hogy nem csak a togói iránt nem fogunk érdeklődni, hanem egyébként sincs tervben komoly igazolás a télen. Bár ezt azért érdemes cinikusan tekinteni: ha Keane valóban lép, és esetleg Bassong is menne a PSG-be akkor mindjárt lenne egy kis pluszpénz a hőn áhított klasszis csatárra. Sokba kerülne még így is természetesen - de minden millió számít, szóval, fel, fel vitézek a csatárra!

Remélem mindenki talál majd módot az esti meccsnézésre - és ha minden jól megy csoportelsőként várhatjuk a tavaszt! A tippet tartom: 3-2 ide, egy szórakoztató meccsen (meglepő gólszerzőkkel).

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik