Sir Alex Fergusonon át vezet az út az Old Traffordig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.15. 09:13
null
Manchester legújabb látványossága, a Sir Alex Ferguson Way (Fotó: Action Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kétévente rendezi meg edzőképző konferenciáját, amelynek idén Budapest adott otthont, a díszvendég Sir Alex Ferguson volt. A magyarországi eseményen napjaink játékosairól és az angol bajnokságban szereplő légiósokról is szót ejtett a skót szakember, majd miután visszatért Angliába, felavatta a róla elnevezett utat az Old Trafford mellett.

„A játékosok, akikkel az utóbbi időben dolgoztam, sokkal törékenyebbek, mint azok a labdarúgók, akiket harminc éve edzettem. Éppen ezért alkalmazkodom, és mostanában már nem húzom fel magam olyan könnyen, mint régen” – mesélte a budapesti konferencián Ferguson.

A Manchester Unitedet 13 bajnoki címhez és két BL-diadalhoz segítő skót szót ejtett az angol bajnokságban szereplő légiósokról is.

„Mostanában megszokottá vált, hogy egy csapat keretében különböző országok labdarúgói szerepelnek. A Unitednél például húsz különböző nemzetiségű játékos van. Hatalmas kihívás ez egy edzőknek, hiszen mindegyik kultúra más, így a menedzsernek is mindegyik labdarúgót máshogyan kell motiválnia” – tette hozzá Ferguson.

A konferencián Ferguson – visszautalva néhány volt játékosa példájára – megjegyezte: akinek túl nagy az egója, és azt hiszi, mindent tud a fociról, ne menjen edzőnek, mert sosem lesz belőle jó szakember. Éppen ezért minden egyes volt profi játékosnak a legalsó szintről kell elkezdenie a tanulást, és hosszú évek alatt kell felépítenie karrierjét.

A skót menedzserről mintázott bronzszobrot novemberben avatták fel (Fotó: Action Images)
A skót menedzserről mintázott bronzszobrot novemberben avatták fel (Fotó: Action Images)

Az esemény után Ferguson visszautazott Angliába, ahol Manchesterben felavatta a róla elnevezett utat. Az Old Traffordtól nem messze található Waters Reach új neve tehát innentől Sir Alex Ferguson Way lesz, amelyet a távolból stílusosan a skót szakember szobra figyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik