A szurkolók kiakadtak az MU Coventry-játékosoknak mutogató sztárjára

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 14:51
A szurkolók kiakadtak a másodosztályú csapat játékosainak bemutató Antonyra (Fotó: Getty Images)
Szinte egy emberként esett neki mindenki a Manchester United 100 milliós igazolásának, Antonynak, aki a másodosztályú Coventry elleni FA-kupa elődöntő tizenegyespárbaja után kezeivel nagy fület formázva mutatott be az ellenfél játékosainak, de szinte mindenki úgy véli, hogy a brazil labdarúgó tiszteletlen volt a riválissal szemben.

Mint ismert, a Coventry milliméterekre volt attól, hogy elkerülje a tizenegyespárbajt, háromgólos hátrányból fordítson és hosszabbítás után jusson be az FA-kupa döntőjébe a Manchester United ellen. 

A tizenegyespárbajt végül a manchesteriek nyerték, Rasmus Höjlund sikeres lövése után pedig az ünnepelni igyekvő MU-játékosok közül Antony kezeivel nagy füleket formázva mutatott be a Coventry játékosainak – miközben Harry Maguire sportszerű módon kezet fogott a riválisokkal.

Az eset nagy visszhangot váltott ki, a Goal.com például „Szégyentelen Antony megtestesíti mindazt, ami rossz a Manchester Uniteddel” címmel írt cikket. Az MU-legenda Rio Ferdinand X-oldalán annyit közölt:

Zavarba ejtő! Ez itt nem történhet meg!

„Szánalmas, amit Antony tett. Százmillió euróért vettek és minden meccsen összesz..od a nadrágod. Nulla gól és egy gólpassz a bajnoki idényben. Ha a csapattársa lennék, azt mondanám neki, hogy szégyellje magát” – mondta a korábbi holland válogatott Khalid Boulahrouz, akivel egyetértett honfitársa, Wesley Sneijder is.

„Zavarba ejtő, amit Antony tett. Egyszerűen csak le kellett volna sétálnia a pályáról. Remélem, hogy a Manchester United öt-nullára elveszíti a döntőt” – summázta az esetet Sneijder.

Erik ten Hag azonban megvédte játékosát, s arról beszélt a mérkőzés után, hogy Antonyt provokálták, ezért reagált így. Szintén a brazil támadó mellett állt ki az MU, az Aston Villa és a Chelsea korábbi kapusa, Mark Bosnich, aki úgy fogalmazott:

Azt hiszem, mindannyian tettünk olyan dolgokat, amelyeket megbántunk.

Egyébként a labdarúgás történetében történt már hasonló eset, a katari világbajnokság elődöntőjében az Argentína–Hollandia mérkőzésen Lionel Messi jelentkezett hasonló mutogatással, amely a nyolcszoros aranylabdás későbbi elmondása szerint Louis van Gaal holland szövetségi kapitánynak szólt, aki majdnem tönkretette Messi példaképének, Juan Román Riquelmének a pályafutását. Messi és az argentin válogatott az eset után elnézést kért tettéért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik