Barcelona: Martínez? Xavi? Kivel válthatják le Koemant?

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 14:31
null
Roberto Martínezt és Xavit is a jelöltek között emlegetik (Fotók: AFP)
Az ESPN és a Mundo Deportivo információi szerint is Ronald Koeman vezetőedző utódját keresi az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége.

 

Az ESPN és a Mundo Deportivo is úgy tudja, hogy azonnali edzőváltás nem várható, tehát a spanyol bajnokság hétközi fordulójában, a Cádiz elleni csütörtöki mérkőzésen még biztosan Koeman ül az FC Barcelona kispadján, de a színfalak mögött már megkezdődött a holland szakember utódának keresése.

Az ESPN azt írja, Joan Laporta, a katalán klub elnöke a Granada elleni 1–1-es döntetlen másnapján egyórás rendkívüli igazgatósági ülést tartott, mert nincs meggyőződve arról, hogy Koeman a megfelelő személy a Barca vezetőedzői posztjára. Az 59 esztendős sportvezető a holland tréner menesztése esetén nem ideiglenes megoldásban gondolkodik, vagyis nem az idény végéig, hanem hosszú távra keresne új edzőt, aki sikeres sportszakmai projektet tud felépíteni a klubnál.

Egyes hírek szerint a belga válogatottal világbajnoki bronzérmes spanyol szövetségi kapitány, Roberto Martínez a legfőbb esélyes a barcelonai kispadra, őt követi Xavi (al-Szadd) a sorban, de a jelöltek között szerepel Erik ten Hag (Ajax) és Marcelo Bielsa (Leeds United), sőt állítólag Joachim Löw, Phillip Cocu, Antonio Conte, és még Andrea Pirlo is.

A Barca a Cádiz elleni csütörtöki mérkőzés után vasárnap a Levantét fogadja a Camp Nouban, majd a jövő héten – még az októberi válogatott szünet előtt – a Benfica elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs és az Atlético Madrid elleni idegenbeli bajnoki rangadó vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik