Ancelotti szerint jó döntés Xavitól, hogy marad a Barcelonánál

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 17:59
Ancelotti szerint tiszteletben kell tartani Xavi döntését (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona vezetőedzője, Xavi bejlentette, hogy idényközi döntése ellenére mégis marad a csapatnál. A bombahírre most a rivális Real Madrid mestere, Carlo Ancelotti kifejezetten támogatóan reagált.

„Úgy gondolom Xavi remek munkát végzett a Barcelonánál – jelentette ki Carlo Ancelotti. – Nagyon jól ismeri a klubot, szóval helyes döntésnek tűnik maradnia.”

A szakember a folytatásban többször is hangsúlyozta, hogy a végül a teljes szerződését biztosan kitöltő Xavinak minden joga megvolt, hogy mégse távozzon az évad végén a Barcelonától. 

„Tiszteletben kell tartanunk, ha egy ember megváltoztatja a véleményét. Ez nem volt kőbe vésve. Az én véleményem is hányszor megváltozott már a karrierem során?! Ez megengedhető” – fejtette ki. 

A tréner arról is említést tett, hogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta szerint újra kellene játszani a legutóbbi, 3–2-re végződő el Clásicót a Lamine Yamal találatával kapcsolatos döntés miatt. 

„Szerintem mindannyian láttuk Laporta nyilatkozatát, de nekem nincs mit mondanom róla. Ez az ő saját véleménye. Ahogy Olaszországban mondani szokás: a szavakat elviszi a szél.”

„Jelenleg olyan jó érzésekkel haladunk előre, hogy ezek a külső tényezők nem tudnak minket kizökkenteni. Fantasztikusan szeretnénk zárni az idényt, szóval ezek nem lehetnek ránk rossz hatással” – tette hozzá Ancelotti. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik