Xavi meggondolta magát, a következő idényben is ő lesz a Barcelona vezetőedzője

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 21:26
Xavi nem megy sehová! (Fotó: Getty Images)
A Barcelona klublegendája és vezetőedzője, Xavi Hernández úgy döntött, az idény végén nem távozik pozíciójából, tovább irányítja a katalánokat – a klub megerősítette a hírt a spanyol hírügynökségnek.

 

Xavi a január végi, Villarreal elleni 5–3-as hazai vereséget követően jelentette be: az idény végén távozik az FC Barcelonától. A katalánok klublegendája a rossz eredményekre és a spanyol sajtó elviselhetetlen hozzáállására hivatkozva hozta meg döntését, majd a válláról lekerült teherrel dolgozott tovább.

Utóbbi olyannyira bejött, hogy múlt hét keddig a Barcelona 13 tétmeccséből 10-et megnyert három döntetlen mellett, s jóval kevesebb gólt kapott meccsenként, mint a bejelentés előtt. A BL-ben a negyeddöntőig menetelt a csapat, ott az odavágón megverte a PSG-t (3–2), ám a visszavágót a meccs nagy részét emberhátrányban játszva elvesztette, így kiesett. Ezt a hétvégi, Real Madrid elleni 3–2-es el Clásico-vereség követte, de a Barca ott is jól játszott, így nem csoda, hogy Joan Laporta klubelnök mindenképp maradásra akarta bírni Xavit.

Terve végül összejött! A spanyol sajtó jelentései szerint szerda délután Laporta házában volt katalán csúcstalálkozó, amelyen a klub összes vezető beosztású alkalmazottja (köztük a sportigazgató, Deco) összegyűlt, hogy maradásra bírja a klublegendát. Az egyelőre nem ismert feltételeket Xavi elfogadta, így a 2024–2025-ös idényben is ő irányítja majd a Barcelonát.

Szerda este a katalán klub megerősítette a hírt a spanyol hírügynökségnek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik