Xavi szerint jelenleg lehetetlen, hogy Messi visszatérjen a Barcához (Fotó: AFP)

Mint megírtuk, Joan Laporta, a katalánok elnöke az ESPN-nek úgy fogalmazott, reméli, hogy a hétszeres aranylabdás játékos küldetése még nem ért véget Barcelonában, ahol többek között tíz bajnoki címet és négy BL-győzelmet ünnepelhetett.

Xavi beszélt többek között a Sevilla FC védőjének, Jules Koundénak az esetleges érkezéséről is. Mint mondta, nem érzi jól magát, mert nincs előrelépés az ügyben, de a klub azon dolgozik, hogy folyamatosan fejlődjön, és ha lesz bármilyen fejlemény, azt hivatalosan is bejelentik.

Xavi kitért a Barcelonánál létszámfelettivé váló játékosokra is.

„Megoldást kell találni, viszont tisztáztam velük a dolgokat és megpróbálunk segíteni nekik. Ők már tudják, lehetetlen, hogy maradjanak, ám most csapatot és megoldást kell keresniük” – fogalmazott Xavi, aki arról is beszélt, hogy mielőtt kinevezték a katalán klub élére, közel állt hozzá, hogy az amerikai New York Cityhez szerződjön, de most minden kiegyensúlyozottabbá vált számára.

A lengyel gólvágó, Robert Lewandowski megszerzése kapcsán pedig azt hangsúlyozta, mindennap gondolt rá, hogy megszerezzék, hiszen amellett, hogy kiváló csatár, szerény is és sokat lépnek vele előre.