Calderón belebukott a közgyűlési botrányba, holnap lemond

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 22:45
Ahogy arról már beszámoltunk, a Marca spanyol sportlap keddi számában megszellőztetett információk szerint a Real Madrid decemberi közgyűlésén több szavazásra jogosulatlan ember voksolt Ramón Calderón beszámolója mellett. A klub kivizsgálta az ügyet, és kiderült: a lap információja igaznak bizonyult, így Ramón Calderón holnap lemond a posztjáról.
Hiába magyarázott, mennie kell
Hiába magyarázott, mennie kell
Hiába magyarázott, mennie kell
Hiába magyarázott, mennie kell

A december 7-i közgyűlésen történtek hatására gyors sajtótájékoztatót hívott össze Luís Bárcena, a Real egyesületi tagjainak vezetője, és akkor ígéretet tett rá, hogy kivizsgálja a klub az ügyet.

Calderón ugyan még egy nappal ezelőtt is azt állította, hogy nem ismeri azokat, akik állítólag jogosulatlanul szavaztak, mára azonban kiderült: mégis ismeri ezeket az embereket. A Marca szorgos munkával kiderítette, mind a tíz csalót személyesen ismeri – egyikük állítólag egyik nővére volt.

Mindenesetre Calderón még szerdán kirúgta az inkriminált közgyűlés megszervezéséért felelős Nanínt, illetve Bárcenát, majd a tegnap esti sajtótájékoztatón kijelentette, a jogtalanul szavazók mind Nanín barátai voltak.

Nos, mára aztán az is kiderült, hogy rendkívül messze állt az igazságtól Calderón, és viszonylag gyorsan eldöntötte, hogy nincs túl sok értelme maradnia: röviddel ezelőtt bejelentette, hogy pénteken lemond a „királyi gárda” elnöki posztjáról.

Az igazgatótanács a helyén marad, egyedül Calderón távozik a klub legfelsőbb vezetőségéből – a már kirúgott Nanín és Bárcena sorsáról egyelőre nincs döntés. Az elnök helyét a hétvégén az Osasuna elleni mérkőzésen minden bizonnyal az eddigi alelnök, Vicente Boluda foglalná el, és a következő „presidente” megválasztásáig ő látná el az elnöki feladatokat.

Calderón elméletileg 2010. nyaráig töltötte volna be funkcióját a klub első embereként, és spanyol lapértesülések szerint Boluda előrehozott választást ír majd ki, amelyet leghamarabb május 24-én tarthatnak meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik