Botrány a Real Madrid legutóbbi, decemberi közgyűlése miatt

Vágólapra másolva!
2009.01.13. 15:16
A Marca sportnapilap keddi számában megjelent információk rendesen megbolygatták a spanyol labdarúgást. Az újság értesülései szerint a Real Madrid decemberi közgyűlésén több, arra jogosulatlan ember szavazott Ramón Calderón elnök beszámolója mellett. A klub hivatalos közleményt adott ki, melyben ígéretet tesz az ügy kivizsgálására.
Calderónnak főhet a feje, csalással vádolják
Fotó: Imago (archív)
Calderónnak főhet a feje, csalással vádolják
Calderónnak főhet a feje, csalással vádolják
Fotó: Imago (archív)
Calderónnak főhet a feje, csalással vádolják

„Calderón kirabolta a közgyűlést.” Ezzel a címmel jelent meg a Marca sportnapilap keddi száma. A Real Madridhoz közel álló lap értesülései szerint csalás történt a „királyi gárda” legutóbbi, december 7-én tartott közgyűlésén.

Az információk szerint többen jogosulatlanul vettek részt az eseményen, valamint szavaztak ott Ramón Calderón elnök éves beszámolójának és terveinek elfogadása mellett.

Nem maradt visszhang nélkül a Marca cikke: a Real Madrid a helyzet tisztázására azonnal sajtótájékoztatót hirdetett, melyet Luís Bárcena, a Real Madrid egyesületi tagjainak vezetője tartott meg.

„Először is szeretném tudatni, hogy az első döntésem a szavazásra jogosultak belépésének szigorú ellenőrzése volt a közgyűlés előtt – mondta Bárcena. – Ezt azért tettük akkor, hogy biztosítsuk a közgyűlés átláthatóságát. Ez történelmi döntésnek számított, mivel ilyen intézkedés még nem fordult elő eddig.”

„Másodszor pedig: a felmerült információk miatt – melyek szerint arra jogosulatlan emberek szavaztak a közgyűlésen – vizsgálatot indítunk. Ha kiderül, hogy a klub bármely tagjának közé van a feltételezett csaláshoz, annak tagságát azonnal megszüntetjük.”

Bárcena tehát nem tagadta kategorikusan az értesüléseket, és a gyorsan elrendelt sajtótájékoztató arra enged következtetni, hogy az ügynek lesz még folytatása.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik