Ramón Calderón mindenkit kiosztott: Schustert, Fergusont, Pérezt

Vágólapra másolva!
2009.04.22. 09:25
Ramón Calderón, a Real Madrid korábbi elnöke az Al-Dzsazíra televízió sportcsatornájának adott interjújában nyíltan beszélt véleményéről a „királyi gárdával” kapcsolatban. A spanyol üzletember rendesen kiosztotta a néhány hete őt bíráló Bernd Schustert, a madridi csapat korábbi vezetőedzőjét, valamint Sir Alex Fergusont. Calderón a Real Madrid elnöki posztjára pályázó Florentino Pérezt is élesen bírálta.
Calderón mindenkit kiosztott, aki beszólt neki
Fotó: Action Images (archív)
Calderón mindenkit kiosztott, aki beszólt neki
Calderón mindenkit kiosztott, aki beszólt neki
Fotó: Action Images (archív)
Calderón mindenkit kiosztott, aki beszólt neki

Ramón Calderón kitálalt. A januárban leköszönő elnök távozása után már több alkalommal beszélt a „királyi gárdáról”, de most először ütött meg rendkívül kritikus hangot a Real Madrid körüli eseményekről.

Guti, Van der Vaart, Van Nistelrooy és Robben is mehet

Az olasz játékosügynök, Ernesto Bronzetti több alkalommal is dolgozott együtt Florentino Pérezzel a Real Madridnál. A szakember a blogjában érdekes dolgokat jelentett ki a Reallal kapcsolatban: úgy véli, Pérez elnökké választása esetén több futballistának is távoznia kell.

„Florentino madridi kinevezése esetén nagy változások várhatóak a klubnál a nyáron. Sokan elmennek, köztük Fabio Cannavaro, Guti, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy és Arjen Robben is” – írta blogjában Bronzetti, aki néhány napja elmondta, elképzelhető, hogy Pérez egyidejűleg Kakát és Cristiano Ronaldót is megszerzi, miután hatalomra kerül.
Calderón úgy véli, hogy a „királyiak” elnöki posztjára pályázók közül a spanyol sajtó által legnagyobb esélyesnek tartott Florentino Pérezt az egyesületnél sokan igazi választások nélkül óhajtják a Real Madrid első emberévé emelni. A korábbi presidente azt is elmondta, megválasztása esetén Pérez elküldené Raúlt és Iker Casillast.

„A klubnál nagyon gyorsan ki szeretnék nevezni Florentino Pérezt, választások nélkül – mondta Calderón. – Van egy kör, amely meg akarja tenni elnöknek.”

„A Real Madrid egy bonyolult klub, amely felfalja az elnökeit, az edzőit és a futballistáit – folytatta a sportvezető. – Pérez például nem akarja a csapatnál tartani Raúlt és Iker Casillast. Ikerrel korábban csak az utolsó pillanatban hosszabbított, mert Buffonra pályázott. Nincs jó viszonyban ezekkel a játékosokkal.”

Calderón nem erősítette meg azokat a híreket, melyek szerint szembeszállna Pérezzel a posztért, de elárulta, sokan várják tőle, hogy kandidáljon.

„Nem terveztem, hogy indulok az elnökválasztáson, noha sok segítséget kapnék: számosan kérik azt, jelöltessem magam, hogy ne szülessen igazságtalan döntés – mondta Calderón. – Ezek az emberek nem szeretnék, ha Pérez visszatérne a klubhoz.”

Calderón nem csak Péreznek szólt be: válaszolt Bernd Schusternek a Marca napilap hasábjain tett vádjaira is, melyek szerint a német mesternek nem volt lehetősége új labdarúgókat igazolni, mivel a klub mindent Cristiano Ronaldo megszerzésének rendelt alá 2008 nyarán.

„Korábban Schuster csak alacsonyabb szintű csapatokkal dolgozott – mondta. – Én tettem őt a Real Madrid edzőjévé, szembeszállva sokak véleményével. Nem kevesen Capellót hagyták volna a posztján, vagy egy neves trénert hoztak volna. Rosszulesett, amiket mondott. Képtelen volt ezt az együttest irányítani.”

„Ő akarta megszerezni Saviolát, aztán mégsem játszatta – folytatta. – Én szerettem volna átigazolni Poulsent és Luis Fabianót, valamint küzdöttem Cesc Fabregas szerződtetéséért, de csapata nem adta el. David Villáért nyolcvanmillió eurót kértek, ám csak az átigazolási időszak utolsó pillanatában, Robinho eladásával szabadult fel rá pénz.”

Calderón Cristiano Ronaldóról nem beszélt, de annyit elárult: „kemény munkámnak köszönhetően a nyáron a világ egyik legjobb futballistája érkezik a klubhoz, ha az új elnök kifizeti érte a kialkudott összeget”.

A korábbi madridi presidente válaszolt Sir Alex Fergusonnak is, aki a napokban „betemetett dinoszaurusznak” nevezte őt. Calderón csak annyit mondott, a skót menedzsernek nagy problémái lehetnek, mivel állandóan beszól a Premier League-ben dolgozó többi trénernek és a Real Madridnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik