Marek Hamsík 12 év után távozik Nápolyból (Fotó: AFP)

 

A Napoli elnökének bejegyzésében az áll, a klub ajtaja mindig nyitva áll Hamsík előtt. De Laurentiis azt írta, reméli, Hamsík boldog lesz Kínában.

A 31 éves besztercebányai futballista 2007-ben a Bresciától szerződött a Napolihoz, amelynek színeiben több mint ötszáz tétmérkőzésen lépett pályára, s több mint 120 gólt szerzett. 2014 óta ő volt a csapat kapitánya.

Hamsík a mostani idényben 19 tétmeccsen egy gólt szerzett. Az utolsó mérkőzését február 2-án, a Sampdoria ellen játszotta, amelyen a Napoli 3–0-ra nyert.

Hamsík a déli klub történetének legtöbb találkozón pályára lépő és egyben leggólerősebb játékosa. Az együttessel két Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert.

Sajtóhírek szerint a Talien Jifang 20 millió euróért veszi meg a szlovák labdarúgót, aki évente 9 millió eurót kereshet új klubjánál.

A kínai élvonalban szereplő gárda a 2018-as idényben a 11. helyen végzett. Ebben az együttesben futballozik többek között Nicolás Gaitán és Yannick Carrasco is.

AurelioDeLaurentiis on Twitter

L'accordo con il Dalian è stato raggiunto. Auguro a Marek di essere felice in Cina. Le porte del Napoli saranno sempre aperte per lui. #ADL