Ökölvívás: Inue Naoja nyerte a kispehelysúlyú csúcsmeccset

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.12.26. 18:17
null
Inue Naoja kiütötte Marlon Tapalest (Fotó: Getty Images)
Inue Naoja lett a kispehelysúly „vitathatatlan” bajnoka kedden, miután a Tokióban rendezett profi ökölvívógálán kiütéssel legyőzte Marlon Tapalest.

 

A 30 éves japán klasszis a Bokszvilágtanács (WBC) és a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnokaként várta a keddi címegyesítő összecsapást, amelyre Fülöp-szigeteki riválisa a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) bajnokaként érkezett.

A japán fővárosban rendezett, 12 menetesre tervezett találkozón az első két szakaszban még mindkét fél roppant óvatos volt, nagyon keveset indított. A folytatásban viszont a japán öklöző növelte az ütésszámot, egyértelműen átvette az irányítást, előnyét menetről menetre növelte, majd a tizedik szakasz első percének végén egy kőkemény jobbegyenessel kiütötte Tapalest, aki nem tudott felállni a padlóról.

Inue ezzel karrierje 26. profi mérkőzését nyerte, s mostantól mind a négy nagy szervezet vb-övét birtokolja, azaz kiérdemelte a „vitathatatlan bajnok” címet. A japán sportoló tavaly már végrehajtotta ezt a bravúrt, amikor a brit Paul Butler kiütésével a harmatsúlyban hódította el mind a négy nagy szövetség koronáját.

Hasonlóra a férfiak között eddig csupán az amerikai Terence Crawford volt képes, aki jelenleg a váltósúly vitathatatlan világbajnoka, míg korábban a kisváltósúlyé volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik