Profi ökölvívás: Erdei ismét edzésben; decemberi mérkőzés?

zsolterdei.com zsolterdei.comzsolterdei.com zsolterdei.com
Vágólapra másolva!
2011.09.23. 20:47
Címkék
Bár még semmi konkrétum nem körvonalazódott Erdei Zsolt következő mérkőzése kapcsán, Madár ezen a héten megkezdte az alapozó edzéseket a soron következő amerikai összecsapására készülve.

Klink Zoltán „Zoga” erőnléti edző összeállította azt az edzésprogramot, amivel a kétszeres profi világbajnok ökölvívót egy vélhetően decemberi időpontra formába hozza. Azt követően, hogy kiderül a mérkőzés fix időpontja és helyszíne, elkezdődhet a munka finomhangolása, és az edzőtáborozás programjának, szakmai munkájának részletes kidolgozása. A programban továbbra is főszerepet kap az az intervall edzésmódszer, amelyet Zoga alkalmazott Madár felkészítése során, és melynek alapja a futóedzés nélküli, lépcsőzésen alapuló terhelés. Továbbra is kiemelt figyelmet fordít Zsolt táplálkozására, és a megfelelő táplálékkiegészítők, vitaminok bevitelére.

Klink Zoltán: – A munka egy átmozgatással kezdődött, majd fokozatosan növeljük az intenzitást, a súlyokat, az edzés idejét. Fontos a fokozatosság betartása, hiszen több mint három hónapot nem edzett Zsolt. Úgy érzem nem lesz probléma formába hozni, hiszen érezhetően teljesen más kondícionális alapról indulunk ez után a pihenő után, mint a Byron Mitchell mérkőzés előtt. Köszönhetően ezt az előző, nagyon erős és kemény 20 hetes felkészülésnek.

Erdei Zsolt: – A menedzserem és promóterem azon dolgozik, hogy összehozzanak egy világbajnoki címmérkőzést, így remélem, hogy ez összejön. Az átmozgatást és az alapozást azonban már megkezdtem, hiszen szépen lassan formába kell lendüljek. Zoga összerakta az edzésprogramot, lépcsőzünk a gödi dunaparton, illetve a súlyzós edzéseket is új elemekkel bővítve végezzük. Érezhető volt a több mint három hónap kihagyás, de egyre jobban bírom, hiszen más az alap kondíció. Jövőhéttől bokszedzéseket is folytatok a KSI-ben. Remélem két héten belül fixálódik a meccs időpontja, és akkor megkezdődhet a visszaszámlálás.

profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik