Strandröplabda ob: hazai sikerek születtek Tatán

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 18:18
Az Audi Hungária strandröplabda magyar bajnokság második tatai fordulóját rendezték ezen a hétvégén az Öreg-tó partján. A vasárnapi döntőkben Vaida Beáta és Villám Lilla, illetve Fazekas Balázs és Papp Mátyás diadalmaskodott.
Vaida Beáta és Villám Lilla nyert a nőknél (Fotó: Kovács Péter)

A napsütés vasárnap sem volt kegyesebb a tatai versenyhez, továbbra is óriási forróságban (sőt…) kellett pályára lépniük a játékosoknak.

A hölgyeknél nem sok minden változott a csopaki forduló óta: a Vaida, Villám kettőst egy kicsit ugyan megszorongatta Gubik Hanna és a Villám Csenge térdsérülése miatt a helyére beugró cseh Vanessa Hurníková, de igazából az idehaza továbbra is veretlen kettős a meccset végig kézben tartva jutott újra a fináléba. A Vasvári testvérek és a tavaly ob-ezüstérmes Kun Stefánia, Windisch Kinga páros elődöntős párharcában annyi változott, hogy utóbbiak, akik jelenleg ugyancsak a házigazda az ÉDRA kettősét alkotják (az egy hét múlva esedékes klubkupa miatt adta őket gyakorlatilag kölcsön az SRSE és a Gödöllő), már ki tudták harcolni a döntő játszmát a tavalyi ob-bronzérmesekkel szemben, azonban a finálé párosítása nem változott.

Fazekas Balázs és Papp Mátyás (Fotó: Kovács Péter) 

Nem így a férfiaknál, ahol a csopaki győztes Tari Bence és Veress Ákos szenvedett vereséget mumusuktól, Borbély Boldizsártól és Niemeier Lukasztól. Utóbbiak tavaly az U20-as, az U22-es ob-döntőben és a csepeli fordulóban is törtek már borsot a történelmi U18-as Eb-bronzot szerző duó orra alá, s most hatalmas csatában, a döntő szettet 20:18-ra nyerve jutottak második ob-forduló-döntőjükbe, a tavalyi abádszalóki versenyt követően. Ott éppen Papp volt az egyik legyőzőjük, aki idén Fazekassal indul és a csopaki forduló után immár második fináléjukat harcolták ki, az elődöntőben a címvédő Stréli Bencét, illetve Polgár Leventét legyőzve.

A női döntő vaskos meglepetéssel kezdődött, mert az első játszmában Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi igencsak lesimázta Vaidát és Villámot, ezzel azonban csak megcibálni tudták az alvó oroszlán bajszát, riválisuk ugyanis, ha nehezen is, de egyenlített, a döntő játszmát pedig – kis szerencsével – már magabiztosan hozta.

A férfiak fináléjában a rutinosabb Fazekasnak és Pappnak megint két fiatallal kellett megvívnia a döntőt, hiszen a csopaki győztes és Tatán bronzérmes Tari, Veress duó mindkét tagja 18, míg most Borbély 19, Niemeier pedig mindössze 17(!) éves. Ezúttal a rutin diadalmaskodott, mégpedig elég magabiztosan. így a férfiaknál is az Észak Dunántúli Röplabda Akadémia egyik versenyzője állhatott a dobogó tetejére.

AUDI HUNGÁRIA STRANDRÖPLABDA OB, 2. FORDULÓ, TATA
Férfiak. Elődöntő: Borbély, Niemeier–Tari, Veress 2:1 (–13, 19, 18); Fazekas, Papp–Stréli, Polgár 2:0 (16, 16). A 3. helyért: Tari, Veress–Polgár, Stréli 2:1 (–16, 18, 13). Döntő: Fazekas, Papp–Borbély, Niemeier 2:0 (12, 14)
Végeredmény: 1. Fazekas Balázs, Papp Mátyás (ÉDRA, Ball SC), 2. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukasz (SRSE), 3. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE), 4. Polgár Levente, Stréli Bence (SRSE)

Nők. Elődöntő: Vaida, Villám–Gubik, Hurníková 2:0 (15, 18); Vasvári, Vasvári–Kun, Windisch 2:1 (15, –18, 11). A 3. helyért: Kun, Windisch–Gubik, Hurníková 2:0 (17, 19). Döntő: Vaida, Villám–Vasvári, Vasvári 2:1 (–9, 18, 8)
Végeredmény: 1. Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA), 2. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas), 3. Kun Stefánia, Windisch Kinga (ÉDRA), 4. Gubik Hanna, Vanessa Hurníková (ÓSSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik