Torna: fordult a kocka a kvóta kapcsán?

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 17:19
Elképzelhető, hogy mégis Kovács Zsófia utazhat Párizsba (Fotó: MATSZ/Freschli József)
Visszalépés révén Kovács Zsófia mégis döntőzhetett Bukarestben vasárnap felemás korláton a nemzetközi tornaversenyen – és ezüstérmet szerzett.

 

A RomGym elnevezésű bukaresti nemzetközi viadalon szombaton a felemás korlát selejtezőjében Kovács Zsófia rontott, csak első számú tartalék lett, míg Székely Zója magabiztosan jutott a szer fináléjába. 

Vasárnap jött a fordulat, mégpedig minden tekintetben, merthogy az egyik finalista visszalépett – Kovács Zsófia pedig előre. 

Már önmagában ez is izgalmas történet, hiszen a válogatási szabályok szerint a tavaly ősszel keresztszalag-szakadást szenvedő Kovács és Székely korlátgyakorlata dönti el, hogy a vb-n megszerzett, nem névre szóló kvóta kié lesz. 

Szombaton úgy tűnt, Székely örülhet, ám úgy tudjuk, a kiírásban ott van az is, hogy a magasabb pontszám mindent visz, s az is, hogy ha mindketten döntősök Bukarestben, a finálé a mérvadó. 

Nos, ott viszont Kovács nagyszerűen tornázott, 14.200 pontot kapott gyakorlatára, ezzel a második helyen végzett, Székely viszont rontott (a selejtezőben 14.050 pontot tornázott). 

Zsófinak még versenydressze sem volt, így a társai segítettek neki ebben. Ennek ellenére Kovács Zsófia végül ezüstérmes lett, 14.200 pontot szerezve – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női szakág kapitánya. – Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról.”

Bukarestben ugrásban Péter Sára a második, Bácskay Csenge a harmadik lett – Czifra Bettina Lili gerendán és talajon lépett pódiumra, esetében a kapitány azt emelte ki, hogy a szombatihoz képest tisztább és szebb gyakorlatokat mutatott be. 

Mészáros Krisztofer négy szeren is döntőbe jutott Bukarestben: lólengésben és korláton győzött, gyűrűn és nyújtón negyedik lett. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik