Ökölvívás: hamarosan ismét kötelek közé léphet Kovács Attila

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 08:40
Már több mint nyolc hónapja nem bokszolt Kovács Attila (képünkön), az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka – márpedig profi ökölvívó számára a kényszerű tétlenségnél nincs nagyobb csapás. Múlt nyáron előbb egy orrműtét, később Vipera magyarországi klubjának szétesése kavart be, majd miután december 3-án leszerződött a német promóter, Olaf Schröder istállójához, a Fight Productionhöz, úgy tűnt, december 25-én, azaz karácsony első napján egy belgiumi gálán végre felhozó meccsen a kötelek közé léphet a 33 éves, népszerű ütőgép. Az élet azonban másképp akarta.

A meccs elmaradt, de ennél rosszabb, hogy Kovács akkor már alig állt a lábán...

„Rázott a hideg, kiderült, elkapott a Salamon-vírus, tíz napig az ágyat nyomtam, s csak mostanában kezdem újra a tréningeket. Pedig talán sohasem volt akkora szükségem a jó kondícióra, mint most” – mondta Vipera.

Nem bizony, ugyanis decemberben Kovács felkerült a Bokszvilágszövetség (WBA) hivatalos ranglistájára, konkrétan a tizenötödik helyre, s így a világbajnok kanadai Joachim Alcine kihívója is lehet.

„Semmi konkrétummal nem szolgálhatok, de nem nélkülözik a logikát azok a találgatások, amelyek szerint Kovács záros határidőn belül a WBA világbajnoki övéért bokszolhat. Persze előbb vissza kell nyernie formáját, egy-két felhozó mecscset is le kell tudnia, ám nem véletlenül szerződtettem: tudom, hatalmas ütőerejű bokszoló, potenciális világbajnok. Tíz nap múlva Magyarországra utazom, személyesen beszélek vele és menedzsmentjével, s kijelöljük a követendő utat” – nyilatkozta Olaf Schröder.

Az első felhozó meccsre már január végén, február elején sor kerülhet, persze csak akkor, ha Vipera kiheverte az influenza utóhatásait, s megfelelő formába hozta magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik