F1: megúszta a büntetést a Manor az FIA döntése alapján

Az FIA Sportszabályzatának 13.2-es pontjára hivatkozva a Nemzetközi Automobil-szövetség nem büntette meg a Manort, amely nem állt rajthoz az Ausztrál Nagydíjon.

F1: rajtengedélyt kapott a Marussia istálló jogutódja

Sikerrel vette a kötelező töréstesztet a tavaly csődeljárás alá vont Marussia jogutódja, a Manor Marussia F1 versenyautója, így a csapat elvben ott lehet a jövő hét végén sorra kerülő Formula–1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjon.

F1: már pilótája is van az újjáépülő Manor-istállónak

Újabb lépést tett a tavaly még Marussiaként az F1-ben szereplő, az idei világbajnokságra már Manor néven nevező csapat a folytatás felé: szerződtetett egy pilótát. A tavalyi idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon a Caterhamnél beugróként versenyző brit Will Stevens megállapodott az istálló vezetőivel, így a 2015-ös idényben ő lesz az egyik Manor-pilóta.

F1: nincs segítség, a riválisok nemet mondtak a Marussiának

A rivális Formula–1-es csapatok elutasították a Marussia arra vonatkozó kérését, hogy a 2015-ös szezonban a 2014-es autóját használja, így a feltámadásban reménykedő csapat világbajnoki indulási esélyei minimálisra csökkentek.

F1: a Ferrarinak, a McLarennek, sőt Glocknak is lóg a Marussia

A Ferrarinak 16.6, a McLarennek 7 millió fonttal tartozik a Marussia-istálló, amelynek csődbiztosa nyilvánosságra hozta a megszűnés határán álló csapat pénzügyeit.

F1-es autót vegyenek! Elárverezik a Marussia tulajdonait

A becsődölt Marussia Formula One Team összes értéktárgyát, így a 2014-es idényben használt Formula–1-es autókat is árverésre bocsátják a csődbiztosok – írja a Reuters hírügynökség.

F1: felszámolják a Marussiát, elbocsátották a dolgozóit

A Formula–1-es Marussia istálló beszüntette az összes kereskedelmi tevékenységet, elbocsátotta a teljes személyzetet – számolt be róla a csődbiztos cég (FRP).

Így vágja maga alatt a fát az F1

Egy csapásra megoldaná a Formula–1 anyagi problémáit, ha a nagycsapatok lemondanának juttatásaik egy részéről és a kicsiknek adnák? Az amerikai csapatsportokban remekül működik az egyenlőség elve alapján történő osztozás, de az F1-ben ez sohasem fog megvalósulni. Csakhogy a kicsik megszűnése hosszú távon a nagyoknak is árt. F1-es gazdaságelemzés.

F1: a Marussia Manor néven szerepel a 2015-ös rajtlistán

A Nemzetközi Automobil-szövetség kiadta a 2015-ös F1-es idény nevezési listáját, amelyen a Caterham és a Marussia is szerepel, utóbbi az eredeti, 2009-es nevezése során elfogadott nevén, Manorként.

F1: a Mercedes lemondana a pénzéről, a Ferrari és a Red Bull nem

Nem múlt el a Lotus, a Sauber és a Force India bojkottjának veszélye, a három csapat Abu-Dzabiban, az idényzárón tiltakozhat, ha nem sikerül addig elérni, hogy a nagy csapatok lemondjanak a Formula One Managementtől a sportág éves televíziós, reklám- és verseny jogdíjbevételből kapott jussuk egy részéről a kicsik javára – írja a német Auto Motor und Sport.

F1: változik az időmérő lebonyolítása Austinban

A csőd közelébe jutó Caterham és Marussia istállók távolmaradása miatt változik a szombati időmérő edzés lebonyolítása a Formula–1 Amerikai Nagydíján.

F1: Bianchi állapota továbbra is kritikus, de stabil

A Bianchi család közlése szerint továbbra is kritikus, de stabil a Formula–1-es Japán Nagydíjon borzalmas balesetet szenvedő Jules Bianchi állapota.

Hamilton bukott már el vb-címet 17 pontos előnyből

Lewis Hamiltonnak hét éve nem hozott szerencsét, hogy néhány futammal az F1-es idény befejezése előtt 17 pontos előnye volt a későbbi világbajnokkal szemben, de most a pontszámítási rendszer is más, és Hamilton is sokkal érettebb, mint amikor újonc volt. A Caterham és a Marussia csődhelyzete új felállást hozhat az F1-ben, jöhetnek a harmadik autók, s az is előfordulhat, hogy ennek lehetősége miatt vár ki Fernando Alonso és Sebastian Vettel a 2015-ös csapatának bejelentéséről.

F1: nagy a baj, a Caterham után a Marussia is csődközelben

A Caterhamhez hasonlóan már a Marussia Formula–1-es istállót is csődbiztos irányítja.

F1: a Caterham és a Marussia nem indul a következő futamokon

Kihagyja az egyesült államokbeli és a brazíliai Formula–1-es világbajnoki futamot a Caterham és a Marussia.

F1: a Marussiát sokkolták az őket érő vádak Bianchi-ügyben

A Marussia Formula–1-es istálló mérgesen és egyúttal csalódottan reagált azokra a cikkekre, melyben a csapat felelősségét is felemlegetik Jules Bianchi sajnálatos balesete kapcsán.

F1: a Marussia és a miei kórház közleményt adott ki Bianchiról

Jules Bianchi családjának kérésére a Marussia F1-es csapat és a miei kórház a következő közleményt tudatta a Japán Nagydíjon súlyos sérülést szenvedő francia pilóta állapotáról:

F1: a Marussia Texasban két autóval őrizné Bianchi bravúrját

A Marissia-istálló az idény hátralévő három versenyén már kélt autóval áll rajthoz, erre utalnak a csapat vezetőinek nyilatkozatai. Jules Bianchi szuzukai balesete után a csapat Oroszországban csak Max Chiltont indította, a másik autó a Japánban kritikus állapotban kórházban fekvő Bianchi tiszteletére a boxban maradt.

F1: a Marussia egy autóval indul az Orosz Nagydíjon

A Marussia-istálló bejelentette, hogy bár nevezte az Orosz Nagydíjra az amerikai Alexander Rossit, csak egy autót indít Szocsiban.

F1: pénteken derül ki, egy vagy két autót indít a Marussia

Az F1-ben szereplő Marussia-istálló csak pénteken közli hivatalosan, hogy egy vagy két autóval vesz részt a hét végi Orosz Nagydíjon Szocsiban. Jules Bianchi, a csapat francia pilótája vasárnap a Japán GP-n súlyos fejsérülést szenvedett, az életéért küzd egy japán kórházban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?