Nézőrekordot várnak a Kassa új stadionjában

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 14:46
Több mint 12 ezer szurkoló mehet ki a kassai stadionba szombaton (Fotó: fckosice.sk)
Kassa új labdarúgó-stadionra lehet büszke. A héten elkészült és megszerezte az összes engedélyt a Kassai Labdarúgó Aréna. Valószínű, hogy a magyar többségű tulajdonú klub szombati, Aranyosmarót elleni Niké Liga-meccsén új nézőrekord születik.

Kassán 2018-ban kezdődött el az új focistadion építése. Az első szakaszban három év alatt a két oldalvonal menti lelátó és belső helyiségek épültek meg. 2021-ben az UEFA besorolása alapján három csillagot kapott, valamint ideiglenes engedélyt a működésre. A többségi magyar tulajdonú klubnak 2023-ban sikerült feljutnia az élvonalba. Ezen kívül az UEFA engedélyt adott a Dnipro-1 csapatának, hogy a kassai stadionban játszhassa le az európai kupameccseit.

A stadion tulajdonosa, Kassa városa folytatta az építkezést a kapu mögötti lelátókkal, melyek ebben az évben készültek el. Miután a Kassai Labdarúgó Aréna (KLA) megkapta az engedélyeket, a szombati találkozón már az összes lelátóját kinyitják. A KLA befogadóképessége 12 555 fő, Szlovákia negyedik legnagyobb stadionja, huszonhétmillió euróba került. A fő beruházó Kassa városa, míg a szlovák állam a költségek 30 százalékát fedezte.

A Kassai Labdarúgó Aréna négycsillagos besorolást kapott. Szerdán a Szlovák Kupa döntőjére kerül sor, ősszel a Dnipro-1 ismét Kassán játszik az Európa-konferencialigában, a szlovák válogatott pedig Nemzetek Ligája-találkozón lép pályára. 2025-ben az U21-es Európa-bajnokság három csoportmérkőzését is Kassán rendezik, sőt az egyik elődöntőt is.

Szombaton esik át a keresztségen a KLA. Az FC Kosice – amely minden mérkőzésére bérli a stadiont – az utolsó, biztos kieső Aranyosmarótot fogadja. A hét közepén már kilencezer jegyet értékesített a klub, tehát valószínűsíthetően telt ház, azaz több mint 12 ezer néző lesz a lelátón.

Szüksége is lesz a kassai együttesnek a támogatásra, mivel a kiesés elkerüléséért harcol. Jelenleg bennmaradást jelentő tizedik helyen áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik