Ausztria: lefejelte ellenfelét, 48 meccses eltiltást kapott

Rasid Arszanukajev amatőr futballista 48 meccses eltiltást kapott, miután szándékosan lefejelte ellenfelét – akinek az orra is eltört – az osztrák kilencedik osztályban.

Vb 2022: a playoffálmaink szempontjából nem jött jól az újabb osztrák zakó

Véget ért a szeptemberi válogatott szünet, négy forduló maradt hátra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjéből. Magyarország a negyedik helyről várja az I-csoport folytatását, s az osztrákok Skócia elleni veresége miatt a Nemzetek Ligájából való pótselejtezéstől is távolabb kerültünk.

Ausztria: Foda nem pánikol, és hisz a csoport második helyében

Keddi vereségével még távolabb került Ausztria az F-csoport második helyétől a katari világbajnokság selejtezősorozatában. Az osztrákok hat meccs után csupán hét ponttal, a hatos negyedik helyén állnak – ez pedig a magyar labdarúgó-válogatott szempontjából sem jó hír... Ahhoz ugyanis, hogy a mieink Nemzetek Ligájában nyújtott 2020-as kimagasló teljesítménye vb-pótselejtezőt érjen Ausztriának minimum pótselejtezős pozícióban, azaz az F-csoport első két helyének valamelyikén kellene végeznie. 

Vb 2022: Dánia tovább menetel; skót siker Bécsben

A továbbra is hibátlan Dánia 5–0-ra legyőzte Izraelt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének 6. fordulójában.

Vb 2022: a mieink jelenleg az NL-ből sem pótselejteznének

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatottnak két úton juthat legalább pótselejtezős hely a 2022-es katari világbajnokság előtt. Az egyik a selejtezős csoportunkban a 2. hely megszerzése lenne, amitől az albánok elleni vasárnapi vereség után távol került a csapat, a másik lehetőség pedig, hogy a legutóbbi Nemzetek Ligája-szereplésünk után jussunk pótselejtezős „kvótához”, de jelenleg ezen a téren sem állunk jól. 

Vb 2022: Dánia nyert; Izrael hétgólos meccsen győzte le Ausztriát

Izrael 5–2-re nyert Ausztria ellen, Skócia 1–0-ra legyőzte Moldovát, míg Dánia szintén 1–0-ra múlta felül Feröert a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének F-csoportjában.

Vb 2022: a dánok simán győztek, Ausztria „drónos” meccsen nyert

A labdarúgó-világbajnoki selejtezők F-csoportjában Dánia 2–0-ra legyőzte Skóciát, míg Izrael kiütéssel nyert, és Ausztria is igazolta a papírformát Moldova ellen.

Férfi kézi: Megtisztelő, hogy Källman utódjaként emlegetnek – Frimmel

A Bundesliga helyett a Bajnokok Ligája egyik meghatározó együttesébe vágyott a Mol-Pick Szeged új balszélsője, Sebastian Frimmel, aki tisztában van a tradíciókkal és a Veszprém elleni rangadó fontosságával.

Eb 2020: Sohasem kaptam ennyi dicséretet az ellenféltől – Foda

Olaszország jutott be a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon, mivel a nyolcaddöntőben gól nélküli rendes játékidőt követően 2–1-re legyőzte Ausztriát. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

Eb 2020: hosszabbítás után Olaszország jutott a nyolc közé

Olaszország jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel a nyolcaddöntőben gól nélküli rendes játékidő után 2–1-re legyőzte Ausztriát.

Ausztria hosszabbításra kényszerítette az olaszokat, de továbbjutott a Mancini-csapat

Olaszország jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel a nyolcaddöntőben gól nélküli rendes játékidőt követően 2–1-re legyőzte Ausztriát Londonban.

Eb 2020: Locatelli ezúttal sem kezd az olaszoknál – kezdőcsapatok

Az olasz válogatott Ausztriával csap össze Londonban az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Íme, a 21 órakor kezdődő mérkőzés kezdőcsapatai!

Wales–Dánia, Olaszország–Ausztria – szexi barátnők szurkolnak szerelmeik továbbjutásáért

Két nyolcaddöntővel ma (szombaton) megkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza. Négy napon át tartó sorozatunkban a legjobb 16 közé jutott csapatok egy-egy játékosának csinos barátnőjéről készítünk képes összeállítást. Wales–Dánia és Olaszország–Ausztria mérkőzéseket rendeznek ma, így most Kieffer Moore (walesi) kedvesének, Charlotte Russellnek, Andreas Christensen (dán) párjának, Katrine Friisnek, Emerson Palmieri (olasz) barátnőjének, Thaiany Xaviernek, nem utolsósorban pedig David Alaba (osztrák) szerelmének, Shalimar Heppnernek a szépségében gyönyörködhetünk.

Euro 2020: olasz származású kapitány vethet véget Itália nagy menetelésének

Ma 18 órától Amszterdamban walesi–dán párharccal kezdődik meg a XVI. labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője, majd ugyancsak 21 órától Londonban Olaszország és Ausztria lép pályára, hogy eldöntsék, melyikük kerüljön a legjobb nyolc közé. Utóbbi ütközet kuriózumát az adja, hogy az osztrákok az apai ágról olasz származású szövetségi kapitány, Franco Foda irányításával próbálnak meg véget vetni az itáliaiak fantasztikus, közel három éve tartó veretlenségi sorozatának. A walesi és a dán válogatott pedig annak örülhet, hogy viszonylag könnyű ágon juthat be a negyeddöntőbe. 

Eb 2020: Chiellini újra edzésbe állt, Ausztria ellen már játszana

A csapatkapitány Giorgio Chiellini újra az olasz labdarúgó-válogatottal tréningezett egy nappal az osztrákok elleni, londoni Európa-bajnoki nyolcaddöntő előtt.

Eb 2020: a Corriere óva int az olasz–osztrák meccs angol játékvezetőjétől

Az olasz Corriere dello Sport a „Vigyázat, a játékvezető angol” címmel jelent meg pénteken, utalva Anthony Taylorra, aki az Olaszország–Ausztria nyolcaddöntőt vezeti majd szombaton az Európa-bajnokságon, Londonban. 

Eb 2020: „Mindent megteszünk, hogy nyerjünk Londonban” – bizakodó az osztrák kapitány

Mint ismert, Hollandia 3–0-ra legyőzte Észak-Macedóniát a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén Ausztria 1–0-ra nyert Ukrajna ellen, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.

Eb 2020: egy gól döntött, továbbjutottak az osztrákok

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában Ausztria 1–0-ra legyőzte Ukrajnát, ezzel Hollandia mögött a második helyen továbbjutott a csoportból.

Ausztria legyőzte Ukrajnát, készülhet Olaszország ellen a 16 között

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában Ausztria Christoph Baumgartner góljával 1–0-ra legyőzte Ukrajnát, így a csoport második helyén zárt, Ukrajna lett a harmadik. Az osztrákok szombaton a Wembley Stadionban folytathatják Eb-szereplésüket Olaszország ellen.

Eb 2020: Alaba újra balhátvéd; ők kezdenek az Ukrajna–Ausztria meccsen

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 2. fordulójában Ukrajna és Ausztria meccsel egymással. Két forduló után mindkét csapat 3 ponttal és semleges gólkülönbséggel áll, így ki-ki meccset játszhatnak a csoport második helyéért.