Jégkorong: Ausztria rendezheti meg a divízió 1/A női vb-t

Vágólapra másolva!
2023.10.05. 17:46
null
Fotó: Dömötör Csaba
Ausztria rendezi jövő áprilisban a magyar érdekeltségű divízió 1/A női jégkorong-világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség (IIHF) portugáliai kongresszusán vált véglegessé több felnőtt- és korosztályos vb házigazdája, a döntés értelmében Pat Cortina szövetségi kapitány csapata 2024. április 21. és 27. között Ausztriában lép jégre, a pontos helyszínt később jelölik ki. A tornának azért kellett új helyszínt találni, mert az eredeti rendező, Kína csapata feljutott az elitcsoportba.

A magyar együttes a házigazda osztrákok mellett a francia, a norvég, a holland és a dél-koreai riválissal találkozik, az elitbe az első két helyezett jut fel.

A férfi U18-asok divízió 1/A vb-jét Dánia rendezi 2024. április 14. és 20. között, a rendező várost még itt sem jelentették be. A magyar ifjúsági válogatott ellenfele a német, a dán, a japán, az ukrán és az osztrák csapat lesz. Az első jut fel, az utolsó pedig kiesik.

A női U18-asok ebben a szezonban is Olaszországba utazhatnak, Ritten után ezúttal Egna lesz a divízió 1/A vb helyszíne január 6. és 12. között. A magyar válogatott a házigazda olaszokkal, az osztrákokkal, a dánokkal, a franciákkal és a japánokkal játszik majd. Ezen a tornán is az első lép eggyel feljebb, az utolsó kiesik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik