Sokak szerint álszentek a Bayern München Dietmar Hoppot szidó drukkerei (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, múlt hétvégén Dietmar Hopp, a Hoffenheim tulajdonosa került a szurkolói tiltakozások középpontjába, kedden viszont a Bayern Münchennek és a Német Labdarúgó-szövetségnek (DFB) szólt az üzenet.

 
Mecénás Hoffenheimben – a Hopp-sztori, és ami mögötte van 

„Megannyi haláleset Katarban, ennek ellenére a Bayern még mindig ott van. Egy mecénás elbőgi magát, és a Bayern letargiába zuhan” – üzentek a Saarbrücken szurkolói, akik szerint kettős mércét alkalmaznak a bajorok szimpatizánsai, hiszen a rekordbajnok egyik fontos pénzügyi partnere az arab Qatar Airways vállalat.

A Bayern 2018 novemberében ötéves együttműködési megállapodást kötött a Qatar Airwaysszel, emellett telente Dohában edzőtáborozik. Egyes oknyomozó írások szerint a 2022-es katari vb megvalósításán dolgozó munkások embertelen körülmények között dolgoznak, s többen is meghaltak már.

A most tiltakozó szurkolók arra hívták fel a figyelmet, hogy mindezek ellen nem tiltakoznak nyíltan a Bayern ultrái.

Gelsenkirchenben, a Schalke–Bayern összecsapáson nem sokkal a kezdő sípszó után emelték a magasba a szurkolók a következő transzparenst:

„Őrült szövetség. Felejtsétek el a kollektív büntetést! Minket, szurkolókat próbáltok most zsarolni a megszakított játékkal.” 

Gelsenkirchenben a Schalke-szurkolók üzentek a DFB-nek (Fotó: AFP)

 

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Schalke 04–Bayern München 0–1 (Kimmich 40.)
Saarbrücken (IV.)–Fortuna Düsseldorf 1–1 (Janicke 31., ill. Jörgensen 90.) – tizenegyesekkel: 7–6