Thomas Schaaf: Továbbra is a bajnoki cím a cél

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 12:06
Gelsenkircheni győzelemmel végződött a Bundesliga tavaszi idényének rangadója, a Werder Bremen-Schalke találkozó. A vendégek előnye három pont, de a brémaiak állítják, nem itt dőlt el a bajnoki cím sorsa.
Borowski és Kuranyi harcol a labdáért
Reuters
Borowski és Kuranyi harcol a labdáért
Borowski és Kuranyi harcol a labdáért
Reuters
Borowski és Kuranyi harcol a labdáért

Peter Lövenkrands eldöntötte a Werder Bremen-Schalke rangadót, a dán támadó két góljának köszönhetően a gelsenkircheni együttes három ponttal megugrott üldözőjétől.

Brémában azonban egyáltalán nincs pánikhangulat. Elismerik, hogy a Schalke remekül játszott, de azt kizártnak tartják, hogy a vetélytárs már ne veszítsen pontot.

Klaus Allofs sportigazgató és Thomas Schaaf vezetőedző is gyorsan leszögezte, hogy ezen a mérkőzésen a bajnoki cím szempontjából nem dőlt el semmi.
"Továbbra is a bajnoki cím a cél!" - mondta a szakvezető.

„Három pont a hátrányunk, és nem több” – értékelt Christian Schulz, a Werder válogatott játékosa. – „Ezt egy meccs alatt be lehet hozni.”

A brazil védő, Naldo hozzátette, hogy nekik sokkal jobb a gólkülönbségük, mint a gelsenkirchenieké, és ez is döntő lehet a végelszámolásnál. A Schalkénak egyébként már az Aachen ellen is szerencséje volt, de ők sem nyerhetnek mindig.

Mirko Slomka, a vendégek mestere azt emelte ki, hogy csapata a legnehezebb pillanatban is megőrizte nyugalmát. Azonban ő is egyetért azokkal a véleményekkel, miszerint még távolról sem dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Hasonlóan vélekedett Fabian Ernst, a Werder egykori, a Schalke jelenlegi játékosa, aki szerint minden csapatrész remekül működött, de messze még a bajnokság vége.

A Werderre a hétvégén újabb nehéz erőpróba vár, a tabella harmadik helyén álló Stuttgarthoz utaznak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik