Jogosítvány nélkül száguldott Jogosítvány nélkül száguldott Florinel Coman (Fotó: AFP)

 

A háromszoros válogatott játékos által vezetett autó 165 km/óra sebességgel száguldott a Bukarest–Konstanca autópályán, és amikor a rendőrök megállították, nem volt nála érvényes vezetői engedély. A rendőrség közleménye szerint Coman csak „egy nemzetközi vezetői jogosítványra hasonlító dokumentumot mutatott fel”, és az ellenőrzések nyomán kiderült, hogy nem is rendelkezik érvényes járművezetési engedéllyel. 

A román büntető törvénykönyv szerint a jogosítvány nélküli vezetés közúti veszélyeztetésnek számít, és egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető. Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa, védelmébe vette játékosát: szerinte az Ukrajnában szerzett jogosítvány érvényes Romániában is.

„Magam megyek el a bíróságra, hogy ne ítéljék el, mert az FCSB focistája. Legfeljebb a jogosítványát behetik el, de ha egy év felfüggesztett börtönt kap, akkor sincs gond” – nyilatkozta a Digi Sport televíziónak Becali. Coman jelenleg a bukaresti klub legértékesebb játékosának számít, annak ellenére, hogy kimondottan gyenge szezont (18 mérkőzésen 2 gól) fut: a Transfermarkt 5.5 millió euróra becsüli az értékét, Becali viszont legalább tízmilliót kér az általa „román Mbappénak” nevezett játékosért.