Ez már mélyrepülés, egyhuzamban hatodszor kapott ki a Sepsi

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 18:50
null
Zsinórban öt vereség után javított volna a Sepsi... Nem járt sikerrel (Fotó: Getty Images)
A válogatott szünet után is folytatódott a Sepsi OSK őszi vesszőfutása, a székelyföldi csapat az augusztusban elhalasztott mérkőzésen az újonc Poli Iasi otthonában szenvedte el sorozatban hatodik vereségét.

ROMÁN SUPERLIGA
7. FORDULÓ
Poli Iasi–Sepsi OSK 1–0 (0–0)
Jászvásár,
Emil Alexandrescu Stadion, 3930 néző. Vezette: Chivulete
Poli Iasi: Ailenei – Martac, Katanec, Fl. Ilie, Ispas – Roman (Jatoba, 90+2.), Bordeianu (Itu, 74.), Marchioni – Ciobanu (Luis Phelipe, a szünetben), Bus (Harrison, 90+6.), Stefanovici. Vezetőedző: Leo Grozavu
Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic (Varga Roland, 73.), Balasa, Ninaj, Stefan – Renta, J. Rodriguez (Debeljuh, 61.) – Stefanescu, Matei (Rondón, 61.), Gheorghe – Safranko (Alimi, 61.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző:
Luis Phelipe (48.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazaiak szakvezetője, Leo Grozavu 200. élvonalbeli mérkőzésén ült a kispadon (ebből 74-et éppen a Sepsinél, 2019 és 2021 között), és az ő kemény erőfutballja egyből rányomta bélyegét a mérkőzésre. A Poli sok szabálytalansággal tördelte a Sepsi játékát, de erre szinte ráfizetett már a 3. percben, amikor Matija Katanec odarúgott az alapvonalon betörő Marius Stefanescunak. Cosmin Matei azonban a lécre lőtte a büntetőt, a Poli pedig fokozatosan kiegyenlítette az elején még szentgyörgyi mezőnyfölényben zajló mérkőzést.

A Sepsi szinte kizárólag Florin Stefan bal oldali centerezéseire épített, de Matei csak a háló külső oldalába lőtte a labdát. A jászvásáriak közben alaposan megdolgoztatták Niczuly Rolandot, aki lábbal védte Sergiu Bus közeli perdítését, majd az első félidő utolsó tíz percében Alin Roman három kemény átlövését is hárította.

A szünet után is a harmadik percben történt a sorsdöntő esemény, a Poli precízen kipasszolta a Sepsi védelmét, a félidőben beálló Luis Phelipe pedig kihasználta a ziccert. A hátrányban még idegesebben és görcsösebben játszó vendégcsapat edzője, Liviu Ciobotariu hármas cserével próbálta frissíteni a támadószekciót, majd az utolsó negyedórára beállt Varga Roland is, de a léc ismét kisegítette a Polit, ezúttal Marius Stefanescu szabadrúgása után súrolta a labda.

Amikor pedig Gabriel Debeljuh erőtlen lövését bevédte a hazai kapus, ötperces videózás után lesnek ítélték a helyzetet. Ezt követően már több cirkusz, mint futball volt a pályán, a reklamáló Grozavu piros lapot kapott a jubileumi mérkőzésén, csapata viszont sorozatos időhúzással kibekkelte a kilencperces ráadást, és győzelmével megelőzte a táblázaton a 12. helyre visszaeső Sepsit. 1–0

PERCRŐL PERCRE

Véget ért a mérkőzés!

90+10. perc: A hazai kapus, Ailenei is sárga lapot kapott, időhúzásért.

90+7. perc: Bordeianu is besárgult, reklamálásért.

90+6. perc: Ez már tényleg időhúzó csere, Bus helyére egy 26 éves angol, a Tottenham-nevelés Shayon Harrison állt be.

90+2. perc: Újabb hazai csere, Jatoba váltja Romant.

90+1. perc: Ion Gheorghe rúgta fel az őt lóvá tevő Phelipét, sárga lap lett a jutalma.

90+1. perc: Roman eldönthette volna, a meccsbe remekül beszálló Phelipe sarokkal szolgálta ki a hazaiak játékosát, de az remek helyzetből nagyon gyengén lőtt kapura, így Niczuly meg tudta fogni a labdát.

87. perc: A VAR SZERINT LESRŐL SZÜLETETT A GÓL. A vonalakat behúzva minimálisnak tűnik a különbség, de tényleg lesen állt a Sepsi horvát csatára. Marad az 1–0.

Chivulete kimegy megnézni a visszajátszást.

82. perc: A hazaiak mestere, a 200. élvonalbeli meccsén dirigáló Leo Grozavu már nem bírta idegekkel, Chivulete játékvezető kiállította a reklamáló szakembert.

81. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍT A SEPSI! Renta beívelését Debeljuh pöccintette a kapuba... de vajon lesről?

74. perc: KAPUFA! Stefanescu szabadrúgása szédült ki a keresztlécről.

74. perc: Még egy hazai csere, Martac helyére állt be Itu.

73. perc: Varga Rolandot is pályára küldi Ciobotariu, a korábbi ferencvárosi támadó Aganovic helyére állt be.

73. perc: A Sepsi vezetőedzője, Liviu Ciobotariu kapott sárga lapot.

66. perc: Aganovic várta ziccerben a labdát, Bordeianu becsúszva mentett a horvát játékos elől.

64. perc: Luis Phelipe egy szép csel után lőtt 15-16 méterről, Niczuly szögletre ütötte a labdát.

61. perc: Hármas csere a Sepsinél, Rodríguez helyére Debeljuh, Matei helyére Rondón, Safranko helyére Alimi állt be.

59. perc: Mateinek ma nagyon nem megy, tökéletes labdát kapott Gheorghétől, de két méterről sem tudta bevenni a hazai kaput.

56. perc: Ismét Bus villant meg, ezúttal egy kis dekázgatás után lőtt az égbe.

53. perc: Balasa is besárgult a Sepsinél.

51. perc: Majdnem ott volt a második hazai gól, Phelipe ezúttal előkészítőként jeleskedett, s Bus lábára varázsolta a labdát, de a 30 éves csatár a kapu fölé bombázta a ziccert.

48. perc: GÓÓÓL! VEZET A POLI IASI! Marchioni passzolt a teljesen üresen érkező Phelipének, a brazil cserecsatár pedig higgadtan helyezett a hosszú sarokba.

A szünetben Ciobanu helyett Luis Phelipe a pályán, folytatjuk!

Véget ért az első félidő!

Egy perc lesz a ráadás.

45. perc: NICZULY! A Sepsi kapusa Alin Roman kapásból eleresztett bombáját szedte ki a léc alól.

37. perc: Matei egy szép akció végén csúnyán eltörte a labdát.

35. perc: Roman egy percen belül kétszer is megtornáztatta Niczulyt, de a szentgyörgyi kapus mindkét alkalommal résen volt.

25. perc: Ismét Matei érkezett Stefan beadására, a hosszú oldalról eleresztett lövés az oldalhálóban kötött ki.

20. perc: Stefan beívelését Ailenei suta mozdulattal öklözte ki, de a labdára nem ért oda Matei, így kimaradt a lehetőség.

14. perc: Bus és Ciobanu kombinált a vendég 16-oson belül, előbbi fejezte be az akciót, közeli löketét szögletre mentette Niczuly. A sarokrúgást rutinosan kivédekezte a Sepsi védelme.

11. perc: Veszélyes helyről végeztek el szabadrúgást a hazaiak, de a beadás a kapu előtt elszállt, s senki nem ért bele.

10. perc: Matei kapta a meccs első sárga lapját.

4. perc: COSMIN MATEI KIHAGYJA! A 32 éves csatár lövése a keresztlécen csattan, a kipattanót kivágta a hazai védelem.

3. perc: Tizenegyeshez jutott a Sepsi! Katanec kaszálta el az alapvonalnál a betörő Stefanescut.

Elkezdődött a mérkőzés!

Ez pedig a hazaiak kezdője.

Itt látható a Sepsi kezdőcsapata.

Köszöntjük olvasóinkat a Poli Iasi–Sepsi OSK román bajnoki mérkőzés élő, szöveges közvetítésében. A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

A román élvonalban csütörtökön utolsó elhalasztott mérkőzését pótolja Jászvásáron a Sepsi OSK, s a székelyföldi csapatnál nagyon remélik, hogy az idény második válogatott szünete sokkal jobb hatással volt a csapatra, mint a szeptemberi. A szentgyörgyiek ugyanis öt vereség után szusszanhattak egyet és rendezhették a sorokat, most pedig az újonc Poli ellen térhetnek vissza a győztes útra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik