Derekasan helytállt a Sepsi, de egy Baluta-góllal nyert az FCSB

Vágólapra másolva!
2024.02.11. 19:45
Fotó: FCSB
A román Superliga 25. fordulójában a Sepsi 1–0-ra kikapott az éllovas FCSB otthonában.

 

ROMÁN SUPERLIGA
25. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Bukarest, Nemzeti Aréna, 12 458 néző. Vezette: Cojocaru
FCSB: Tarnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovics – Olaru, Lixandru, Alhassan – A. Baluta, Miculescu (Ov. Popescu, 64.), F. Coman (Luis Phelipe, a szünetben). Vezetőedző: Eliasz Haralambusz
Sepsi OSK: Niczuly Roland – Oroian (Balasa, 88.), Kecskés Á. (Balasa, 88.), Ciobotariu, Dumitrescu (Varga K., 61.) – Aganovic (M. Rondón, 72.), Paun – Kallaku (Balasa, 88.), Matei, Stefan – Safranko. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: A. Baluta (17.)

A 60 százalék fölötti labdabirtoklás is kevés volt a Sepsi OSK-nak a román bajnokság élén álló FCSB otthonában egy gólhoz vagy pontszerzéshez, így Bernd Storck csapata zsinórban harmadik vereségét szenvedte el.

Bukarestben nyoma sem volt a két csapat szeptemberi összecsapásán látott nyomasztó FCSB-fölényének, az első félidőben a Sepsinél volt többet a labda, a helyzetek pedig egyenlő módon oszlottak meg. Florinel Coman már a 2. percben egyedül maradt Niczuly Rolanddal szemben, de mellé lőtt, válaszul szentgyörgyi átlövések sora ment eredménytelenül Stefan Tarnovanu kapujára.

A hazai gólhoz Alexandru Baluta helyzetfelismerése kellett, a PAFC-tól igazolt szélső négy vendégvédő közül lőtt a hosszú sarokba, Niczuly a takarások miatt már túl későn vetődött.

David Miculescu jóval nagyobb ziccerénél viszont lábbal védett a Sepsi hálóőre, a túloldalon pedig Pavol Safranko fejelt centikkel mellé, majd a félidő végén Kecskés Ákos erőtlen perdítését védte Tarnovanu. 

A szünet után a Sepsi teljesen beköltözött az egyre passzívabb bukarestiek térfelére, de játékosai hiába járatták a mezőnyben szépen a labdát, kapura teljesen veszélytelenek voltak.

Egyedül Safranko lőhetett szabadon, de az ötös sarkáról fölé küldte a labdát, egy perccel később pedig Niczuly kezében akadt el Luis Phelipe lövése. A szentgyörgyi csapat vereségével visszaesett a hetedik helyre, egy ponttal lemaradva az utolsó felsőházi pozíciót birtokló Hermannstadttól. 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik