Kapitányi keservek

Lipcsei árpád, Voleszák GáborLipcsei árpád, Voleszák Gábor
Vágólapra másolva!
2009.03.11. 23:49
Címkék
Pénteken Magyarországra érkezik, de vélhetően még csütörtökön kihirdeti a március 28-án Tiranában Albánia, valamint április elsején Budapesten Málta ellen pályára lépő magyar válogatott bő keretét Erwin Koeman szövetségi kapitány. A holland edző által eddig favorizált futballisták formája változó – többen a kispadra szorultak csapatuknál.

Erwin Koeman két okból is ráncolhatja a homlokát. Egyrészt – mint alábbi összeállításunkból kiderül – a magyar válogatott játékosai közül az utóbbi időben többen is csak csereként jutnak szóhoz klubjukban, másfelől (ez nem újdonság) az Albánia elleni, március 28-i világbajnoki selejtezőn eltiltás miatt nem számíthat Juhász Rolandra és Bodnár Lászlóra – közülük az Anderlecht bekkjének pótlása felettébb fogós feladat. A holland szakember első számú jelöltje bevallottan Vaskó Tamás volt, ám a Serie B-ben a kiesés ellen küzdő Avellino a február 11-i, Izrael elleni barátságos összecsapás előtt (0–1) a FIFA szabályaira fittyet hányva nem engedte el idejében a védőt. Az MLSZ panaszt tett a világszövetségnél, az ügy azonban még nem zárult le.

„Nem tudom, hogy a kapitány beszélt-e már Vaskó Tamással, tisztáztak-e már bizonyos részleteket, az viszont biztos, hogy a nemzetközi szövetségtől még nem érkezett jelzés – mondta Szekeres Tamás technikai igazgató. – A teljes dokumentációt postáztuk, az MLSZ és az Avellino közti faxokat, rajtuk az olaszok lehetetlen kifogásaival. Nehéz a délolasz klub viselkedését, hozzáállását minősíteni, mert nem ez volt az első alkalom, hogy szembement a szabályokkal.”

Szekeres Tamás elmondta, hogy a válogatott főhadiszállásául kiválasztott tiranai szálloda ugyan a város közepén van, építkezés ez idő tájt nincs a környékén, ergo a nemzeti csapat sikere a (lakhatási) körülményeken ezúttal sem múlhat. Ami pedig a kapitány és a válogatott programját illeti: Erwin Koeman pénteken a Haladás–Újpest összecsapást nézi meg, jövő szerdán pedig Gyepes Gábor és Priskin Tamás angliai párbajára (Cardiff–Watford) utazik a walesi fővárosba. A válogatott március 23-án, hétfőn találkozik, majd március 27-én Tiranába repül – három pontért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik