Egy-egy gól Kane-től és Hjulmandtól, iksz az angol–dánon

Vágólapra másolva!
2024.06.20. 19:54
Denmark v England: Group C - UEFA EURO 2024
Nem bírt egymással az angol és a dán válogatott (Fotó: Getty Images)
Az első félidőben esett egy-egy góllal zárult Anglia és Dánia összecsapása Frankfurtban, a Németországban zajló Európa-bajnokság C csoportjának második körében.

ONLIVE, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Dánia–Anglia 1–1 (1–1)
Frankfurt am Main, Frankfurt Aréna, 46 177 néző. Vezette: Artur Soares Dias (Paulo Soares, Pedro Ribeiro) – portugálok
Dánia: Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Maehle, M. Hjulmand (Nörgaard, 82.), Höjbjerg, Kristiansen (Bah, 57.) – Eriksen (Skov Olsen, 82.) – Wind (Damsgaard, 57.), Höjlund (Y. Poulsen, 67.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice – Saka (Eze, 69.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) – Kane (Watkins, 69.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: M. Hjulmand (34.), ill. Kane (18.)
Sárga: Vestergaard (27.), Maehle (73.), Nörgaard (87.), ill. Gallagher (61.)

Lesz miből válogatni az Európa-bajnokság után. A török Mert Müldür kapásgólja, a román Nicolae Stanciu Ukrajna elleni tekerése, esetleg az olasz Nicolo Barella albán kapuba vágott labdája? Az Anglia elleni bombájával Morten Hjulmand is jelentkezett a torna gólszépségversenyére.

Noha az angol válogatott Harry Kane lesipuskás megmozdulásával megszerezte a vezetést, a 24 éves dán játékos még a szünet előtt óriási gólt lőtt a jobb alsó sarokba, gyakorlatilag képtelenség lett volna védeni. Az Eb öt legszebbje közé biztosan befér, a dán játékosok nem véletlenül rángatták örömükben csapattársukat.

Az angolok ezúttal sem játszottak lehengerlőn, és akkor még finoman fogalmaztunk, Kane találatához is jókora dán hiba kellett. A bal oldalon védekező Victor Kristiansen elmélázott, komótosan, kényelmesen kísérte a labdát, gondolván, senki nincs körülötte, csakhogy Walker a semmiből meglepte, az akció vége angol vezetés lett. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az angoloknak láthatóan nem tetszett a dánok letámadása, többször is már saját tizenhatosuknál rohanták le a védőket, akiknek meg is gyűlt a bajuk a labdakihozatalokkal.

Ha az első félidő kiegyenlített volt, a második még inkább.

Szinte minden mutatóban közel azonos volt a két együttes, a labdabirtoklásban, a passzhatékonyságban, a támadások számában, s a kialakított helyzetekben és a szögletekben sem volt számottevő különbség. Gareth Southgate szövetségi kapitány a hajrára friss támadókat vetett be, úgy tűnt, nem elégedett a döntetlennel, de a beállók – köztük a Kane-t váltó Watkins − sem váltották meg a világot. Akadtak lehetőségei Angliának, amiként a dánoknak is, az angol kapus, Pickford időnként dührohamot kapott az előtte lomhán védekező csapattársak láttán. Nem ez volt az Európa-bajnokság eddigi legszínvonalasabb, legizgalmasabb meccse, bár a döntetlennel talán mindkét fél elégedett lehetett.

Anglia így két kör után 4 ponttal vezet, a csoportkör utolsó mérkőzésén Szlovénia ellen azonban a szurkolók aligha bánnák, ha a csapat elkezdene futballozni is. Amit ugyanis a szerbek ellen 1–0-ra megnyert és a dánok elleni 1–1 alkalmával mutatott Gareth Southgate együttese, az minden volt, csak éppen meggyőző nem. Ettől függetlenül Anglia veretlen az Európa-bajnokságon, és kedvező helyzetből várhatja a folytatást − de biztosak lehetünk benne, a szigetországi média szétszedi a válogatottat…

GÓLÖSSZEFOGLALÓ ITT!

SZERDAI PROGRAM
B-CSOPORT
21.00: Spanyolország–Olaszország, Gelsenkirchen (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT
München, Szlovénia–Szerbia 1–1
Frankfurt, Anglia–Dánia 1–1

     
A C-CSOPORT ÁLLÁSA       
1. Anglia2112–1+14
2. Szlovénia222–202
     Dánia222–202
4. Szerbia2111–2–11

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik